Izbacite ovih 5 stvari iz kupatila: Ovo nikako ne biste smjeli imati

Bathroom details
Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Svi čiste peškire slažemo uredno na police u kupatilu. Četkice za zube nam stoje odmah pored umivaonika, a hrpa uljanih proizvoda nagomilana je u tuš kabini. Visoke temperature i vlaga mogu nanijeti štetu određenim proizvodima. Evo koje stvari bi trebali izbaviti iz svog kupatila!

Parfem

Vlaga može utiecati na temperaturu u boci, uzrokujući da parfemi i toaletne vode izgube jačinu. Spriječite propadanje vaših omiljenih parfema koje ste skupo platilispremajući ih na komodu u vašoj  spavaćoj sobe ili u napravite sami svoj organizer i policu koju ćete rado posjećivati.

Nakit

Ako posjedujete bilo koji vintage nakit, možda ste primijetili promjene boje u metalu. Takav izgled dolazi od oksidacije, prirodnog procesa koji ubrzava voda i vlaga. To se dešava čak i sa novim, tek kupljenim nakitom. Držite ogrlice, prstenje i narukvice u hladnoj i suhoj sobi kako biste sačuvali duže njegov sjaj i boju.

Rezervne oštrice za brijače

Dodatne oštrice za brijače čuvajte dalje od vode. Trajna vlaga i para iz tuševa i kupki mogu otupiti oštrice i potaknuti hrđu, čineći ih neučinkovitima i potencijalno štetnima.

Čisti peškiri

Stvari koje ostavite u kupaonici ostaju vlažne tokom cijelog dana. Zbog toga biste trebali izbjegavati držanje čistih peškira u kupatilu, kako bi duže ostali svježi. Pobrinite se da objesite onaj koji trenutno koristite kako bi se mogao potpuno osušiti između korištenja.

Uljani proizvodi

Koliko god mirisali, uljani proizvodi za kupanje, mogu se poigrati s vašim pH nivoom i ostaviti opasan uljani ostatak u vašoj tuš kabini ili kadi za kupanje. Ovo bi moglo biti mjesto nesreće, lako se možete okliznuti! Napravite istraživanje i uložite u manje masne proizvode za kupanje, poput onih od zobenih pahuljica i soli za kupanje na bazi mlijeka. Na taj način uljepšat ćete vrijeme kupanja bez ikakvih opasnih rezultata.

Pročitaj više: Trendovi u arhitekturi koji će oblikovati 2021. godinu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori