Čišćenje masnoće u kuhinji: Jednostavan trik sa dva sastojka

Uredan Dom

Jeste li ikada otvorili kuhinjski ormarić samo da biste se suočili s neugodnim slojem masnoće koji se godinama nakupljao na površini? Bez brige, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da se riješite te tvrdokorne prljavštine.

Sve što vam treba su dva sastojka koje već vjerovatno imate kod kuće.

Za ovaj trik, trebat će vam obično bijelo sirće i soda bikarbona. Ovaj moćan duo ne samo da će ukloniti masnoću, već će i dezinficirati površinu, ostavljajući vaše ormariće svježima i sjajnima.

Evo kako to učiniti:

  1. Pomiješajte sirće i sodu bikarbonu: U maloj posudi ili čaši, pomiješajte jednake dijelove bijelog sirćeta i sode bikarbone. Za manje površine, poput vrata ormarića, dovoljno je pola šalice svakog sastojka.
  2. Nanesite smjesu na površinu: Koristeći krpu ili spužvu, nanesite smjesu od sirćeta i sode bikarbone na masne dijelove kuhinjskog ormarića. Pazite da ravnomjerno pokrijete sve površine koje želite očistiti.
  3. Ostavite da djeluje: Ostavite smjesu da djeluje na površini masnoće nekoliko minuta. Sirće će razbiti masnoću, dok će soda bikarbona pomoći u uklanjanju prljavštine i neugodnih mirisa.
  4. Obrišite površinu: Nakon što smjesa djeluje, obrišite površinu kuhinjskog ormarića čistom vlažnom krpom ili spužvom. Ponovite postupak ako je potrebno, posebno ako su masnoća ili prljavština tvrdokorni.
  5. Isperite i osušite: Na kraju, isperite površinu čistom vlažnom krpom kako biste uklonili preostale ostatke smjese od sirćeta i sode bikarbone. Osušite površinu suhom krpom ili peškirom.

Nakon ovog jednostavnog postupka, vaši kuhinjski ormarići će izgledati svježe i čisto kao da su tek postavljeni.

Redovno korištenje ovog trika pomoći će vam da održite vašu kuhinju čistom i urednom, bez obzira na to koliko dugo su vaši ormarići bili izloženi masnoći i prljavštini.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)