Evo najboljih destinacija za introverte koji vole putovati!

Daleki bijegovi koje svaki samozatajni introvert može zavoljeti.

pexels-gustavo-fring-3885493
Foto: Gustavo Fring, Pexels

Introverti su često pogrešno shvaćeni i etiketirani. Nije istina, na primjer, da su svi introvertirani stidljivi. Ono što se zapravo dešava je energija. Ekstroverti se najčešće osjećaju napunjeno od interakcije s ljudima na duži vremenski period, dok introverti energiju dobijaju provodeći vrijeme samostalno. Da bi obnovili nivo energije i ponovo se osjećali odmorno, introverti se moraju „napuniti“ samoćom i privatnošću, bilo to u svom domu ili na otvorenom.  Donosimo vam pet najboljih zemalja za putnike introverte!

Kanada

Prvo mjesto za introverti je Kanada, koja se očekivano pronašla na ovom mjestu. S otprilike četiri osobe na jednom kvadratnom kilometru, treća je po veličini država na svijetu. Nudi nebrojene aktivnosti na otvorenom, od pješačenja kroz guste šume, do kampiranja u blizini raznih jezera. Kanađani su poznati po svojoj ljubaznosti i uljudnosti. To može učiniti da se svaki introvert osjeća dobrodošlim!

Foto: Travel Advisor

Australija

Drugo mjesto na listi zemalja koje su prijateljske prema introvertima je Australija koja ima gustoću naseljenosti od oko tri stanovnika po kvadratnom kilometru . Iako su, gradovi poput Melbournea i Sydneya odlični za uživanje u kulturi i umjetnosti, ne zaboravimo da je Land Down Under poznat po prirodnim čudima koja izazivaju strahopoštovanje. Tu spada Dvanaest apostola, ostrva Kenguru i Velikog koraljnog grebena. Vrlo lako možete pobjeći od zagušenih područja u masivne i geografki raznolike predjele, kada god to poželite.

Foto: Canal Midi

Island

Jeste li znali da Island ima samo oko četiri osobe na kvadratnom kilometru? S malom populacijom ova nordijska ostrvska država jedna je od najboljih zemalja koje introverti mogu posjetiti. Dramatični i prirodni krajolici nude više nego dovoljno mira. Tu se mogu pronaći ledenjaci i vulkanske pećine, te razni vodopadi i geotermalni bazeni. Ono što je najvažnije jeste niska stopa kriminala i mirno okruženje koje čine,svakog samostalnog putnika, da se osjeća sigurno!

Foto: Ultra Magazine

Rusija

Zvanično najveća država na svijetu, Rusija , ima ukupnu površinu od 17,1 milion kvadratnih kilometara i proteže se u čak 11 vremenskih zona. Ipak, relativno je manja gustoća naseljenosti nego što se očekuje. Prosječan broj je oko devet ljudi po kvadratnom kilometru. Osim toga, to je zapravo jedna od najprijatnijih zemalja za introverte. Čak i u gusto naseljenom gradu poput Moskve, lokalno stanovništvo ima tendenciju da bude formalno prema putnicima poštujući njihov prostor. Čini se da je Rusija idealna za introverte.

Što se tiče mjesta za istraživanje, naći ćete mnogo prilika za dolazak u ovu zapanjujuću zemlju. 

Foto: Jungle Tribe

Finska

Tražite li jednu od najboljih zemalja za preseljenje? Ako vam zdrava ravnoteža između poslovnog i privatnog života zvuči sjajno, onda je za vas Finska. Mnogi prepoznaju Finsku kao popularnu destinaciju divljih životinja s prekrasnim šumama i jezerima ili skandinavsku utopiju sa univerzalnim zdravstvenom zaštitom, ali jeste li znali da je poznata i po tome što je zemlja introverta?

Finci cijene međusobni lični prostor i privatnost. Osvježavajuće je znati da mještani mogu ugodno razgovarati jedni s drugima bez prekomjernog dijeljenja informacija. U Finskoj vas niko neće prisiliti da započnete razgovor s totalnim neznancem. To je samo jedno! San svakog introverta.

Foto: Business Magazine

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori