Dovoljno je bilo nekoliko sati da shvatimo zašto se Sarajevu mnogi rado vraćaju

Travel blogerica iz Srbije

Travel blogerica iz Srbije Kristina Sinkić Radulović tokom vikenda je boravila u Sarajevu, a danas je odlučila podijeliti šta je sve posjetila i kako joj se sviđa glavni grad BiH.

Tokom dolaska u Sarajevu, travel blogerica podijelila je fotografiju s Baščaršije i odlučila pitati svoje pratitelje za preporuke. Nedugo nakon toga, objavila je snimak, gdje je prikazala Festival svjetla u Sarajevu te objasnila zašto bi ga trebali posjetiti.

Međutim, danas je sa svojim pratiteljima na Instagram profilu podijelila utiske nakon boravka u Sarajevu.

"Dovoljno je bilo par sati da shvatimo zašto se Sarajevu mnogi rado vraćaju. Krasi ga kulturni miks, fantastična hrana i šarmantni, ljubazni i gostoljubivi mještani. Vama, društvo, hvala na svim divnim porukama i prijedlozima", napisala je travel blogerica u objavi te se zahvalilia na organizaciji.

Potom je podijelila neke od lokacija koje je zajedno sa suprugom i kćerkom posjetila.

"Kako smo za posjetu imali samo dan i po, ovo je ono što smo uspjeli obići i što toplo preporučujemo: Baščaršiju i sve njene znamenitosti, Ferhadiju, Vječnu vatru, Miljacku i njene mostove, Trebević (žičarom naravno), Zemaljski muzej BiH sam po sebi sjajan, a ove zime ga krasi i Festival svjetla Sarajevo, mjesto na kojem je Gavrilo Princip usmrtio Franca Ferdinanda, Gradsku vijećnicu (obavezno uđite unutra) te Inat kuću", napisala je Sinkić Radulović.

U objavi je još navela mjesta na kojima su probali neke tradicionalne kuhane specijalitete, baklavu, ćevape i salep.

"Žao mi je što nismo imali koji dan više, ali sigurno ćemo se vratiti prvom prilikom i posjetiti i druge muzeje, znamenitosti i okolinu. Da li je bilo prilike da posjetiš Sarajevo ili možda živiš u ovom gradu", napisala je travel blogerica na kraju svoje objave.

Inače, Kristinu Sinkić Radulović na Instagramu prati više od 133 hiljade profila, a poslom travel blogerice bavi se duži niz godina. Posjetila veliki broj zemalja širom svijeta, a njeno posljednje putovanje prije odlaska u Sarajevo, bilo je u Portugalu.

IZVOR: KLIX.BA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti