ZADRŽAVANJA PUTNIČKIH VOZILA NA IZLAZU IZ BIH

STANJE NA CESTAMA

Velike kolone putničkih vozila zabilježene su u nedjelju na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Izačić, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanski Brod i Orašje duga su zadržavanja putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta, saopštio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Danas se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Meteorolozi su za večeras i naredne dane najavili snježne padavine i niske temperature, pa molimo vozače da na vrijeme provjere ispravnost vozila, kao i uslove na putu. Vozite maksimalno oprezno i izbjegavajte rizična preticanja – navodi se.

Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala četiri vozila, a koja se dogodila na magistralnom putu Turbe – Komar saobraćaj je obustavljen do završetka policijskog uviđaja,.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajaju puteve Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i na prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Sanacioni radovi aktuelni su na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Povodom pravoslavnog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti