Žene se seksualno međusobno više razlikuju nego muškarci

Zagreb, 161119.
Marina Krleza, kolumnistica 100%.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
foto Neja Markičević

Ako pratite moj rad, poznato vam je da sam frojdovka. Da na mnoge ljudske probleme, ponašanja i karakter gledam kroz prizmu seksualnosti, jer smatram da nas seksualnost određuje puno više nego što mislimo.

Čak i ako smo aseksualni, to nas svejedno određuje. Kako? Marginaliziranjem u seksualiziranom svijetu u kojem seks diktira marketing, a time i ljudske navike i potrebe.

Čak i ako lično nemamo neke seksualne nedostatke. Ljudi s kojima se družimo ili koji su nas odgajali imaju, postoji mogućnost da smo nesvjesno usvojili njihove obrasce ponašanja.

U posljednje vrijeme razmišljam o tome zašto su žene manje nego muškarci solidarne jedne s drugima kad je u pitanju seksualnost. Zašto se u većoj mjeri ne podržavaju, ne žele razumjeti, ne pomažu međusobno spoznati vlastite seksualne navike i preferencije.

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Zašto u manjoj mjeri razmišljaju i međusobno razgovaraju o muškarcima kao o seksualnim objektima. Čak i onda kad su solo. Zašto im u tolikoj mjeri trebaju emocije i afekcije da bi se seksualno s nekim posve opustile. Zašto su puno sramežljivije u priznavanju da gledaju porniće i da masturbiraju.

Odgovor na to pitanje je sljedeći. Zato što je ženska seksualnost duplo kompleksnija od muške. Potvrda? Ako u seksu promatrate, na primjer, 50 žena i 50 muškaraca, žene će se u puno većoj mjeri međusobno razlikovati u sljedećim segmentima - načinu dolaska do orgazma; vremenu koje im treba da bi orgazam postigle te količini orgazama koje mogu postići pri jednom seksualnom odnosu.

Muška seksualnost je agresivnija i manje emotivna

Većina današnjih muškaraca i dalje voli imati oružje u rukama (ratove iniciraju i vode isključivo muškarci), vole se tući u boks ringovima gdje krvare jedni pred drugima, vole trošiti novac na skupe sportove poput Formule 1 umjesto graditi škole i spašavati životinje. Postoje i oni koji, kad vide zgodnu ženu, prvo pomisle na nešto seksualno. Um se može kontrolisati, svijest se može nadograđivati. Pitanje je samo želimo li raditi na sebi i postajati pametniji i svjesniji.

Autor: Marina Krleža, kolumnistica

Izvor: 100posto.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori