Žena koja voli sebe i njene navike! Tijelo je naša osnova

Žena koja voli sebe i njene navike! Tijelo je naša osnova
Foto: Pexels

Tijelo je naša osnova. Ako tijelo nije u redu - duša neće biti u redu, kao i obrnuto! Navike dovoljnog spavanja - obavezna je i za ljepotu i harmoniju uma i duše, jer nedostatak spavanja vodi do uništenja fizičkog tijela. Narušava se hormonska ravnoteža, što vodi do zabrinutosti, razdražljivosti i depresije, a da ne pominjemo podočnjake i dodatne bore. 

Cijeniš sebe - naspavaš se!

Odmara kada se umori - "prelazi na drugu vrstu aktivnosti", a ne pravi od sebe heroja i dobricu za sve. Uostalom, nedostatak odmora vodi do neželjenja da se uradi nešto važno. Vodi do razdražljivosti i depresije, kao i do viška kilograma! A ako padate s nogu, onda odmah poći u teretanu, peći kotlet ili završiti izveštaj, to vam nije potrebno! Odmorite se, najmanje 20 minuta auto-treninga, a zatim nastavite. 

Cijeniš sebe - odmaraš se!

Ukusno i zdravo se hrani - ne kažu uzalud "ti si ono što jedeš". Žena koja voli sebe ne jede svašta, već se ponaša kao adekvatni roditelj koji brine o sebi. 

Cijeniš sebe - ukusno i korisno hraniš sebe!

Kreće se dovoljno, ni više i ni manje - tijelu treba pokret. Sve što se ne kreće uništava se. Ali i suvišno kretanje takođe uništava tijelo. U svemu je dobra glavna navika - osjećaj mjere! Kretanje sagorijeva ono što ste ukusno pojeli, pokret uključuje hormone radosti, pokret je život. Čak i kada ste tužni - hodate, trčite i već se osjećaš drugačije.

Cijeniš sebe - krećeš se! 

Njeguje sebe - nije podvig jednom godišnje otići na manikir, već treba stalno brinuti o sebi. To je navika, koja ne zavisi od spoljašnjih okolnosti. Nije zbog muškarca ili društva, već zbog sebe. 

Cijeniš sebe - uvijek brineš o sebi!

Bavi se seksom po svojoj želji - da, upravo po želji, a ne zato što partner želi ili je po planu danas određeno. Cijenjenje sebe podrazumijeva seks kao zadovoljstvo za sebe, tek tada žena može dati zadovoljstvo partneru. 

Cijeniš sebe - voliš svoje tijelo i ne siliš ga!

A koristi će biti samo ako kada pročitate ovaj članak, odmah počnete da uvodite nove navike!

Autor - Lilija Levickaja Izvor: bebamur.com

Procitaj više: 5 načina da razvijete zdrave prehrambene navike kod djeteta

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)