U novom dokumentarcu: Pingvini šetaju praznim ulicama

"Prekršili su zakon", budući da su se kretali za vrijeme zabrane u Cape Townu.

pexels-magda-ehlers-986805
Foto: pexels.com

Apple TV ima novi dokumentarni film. On nosi naziv "The Year Earth Changed". U filmu istražuju na koji je to način priroda odgovorila na novonastalu situaciju pandemije koronavirusa. Isječak koji možete pronaći na YouTube kanalu prikazuje jednu zanimljivosti: pingvini koji se šetaju praznim ulicama. Za njim možemo reći da su "prekršili zakon", budući da su se kretali za vrijeme zabrane u Cape Townu.

Video prikazuje grupu pingvina koji izlaze na ulice u Južnoafričkoj Republici. Sve se to odvija nakon što je grad ostao pust uslijed lockdowna u kojem se stanovništvo zadesilo. Mnogi kažu da je ovo upravo trebalo prirodi kako bi se odmorila od svakodnevnog zagađenja, buke i nemara ljudi. Ove nespretne ptice se kreću kroz naselja i naizgled uživaju u slobodi.

Inače, za Cape Town su karakteristični pingvini. Mnogi posjetitelji dolaze upravo ovdje kako bi mogli uživati u ljepoti koju im ove čudesne životinje nude. Njih je, naravno, moguće vidjeti samo uz vodu. Zbog velikog protoka stanovništva, ove životinje su često čekale noć kako bi se nesmetano kretali. Zatvaranje stanovništva u sigurnost njihovih domova, omogućilo je ovim mališanima malo slobode.

Pingvini koji su "roditelji" uspjeli su skupiti hrane za voju mladunčad, te je zbog toga uspjelo više mladih da se uzgoji. Pristup resursima povećao je broj pingvina. Ovo je samo jedan primjer gdje možemo vidjeti kako se priroda oporavlja, te kako je pandemija donijela barem nekome nešto dobro. Film je dostupan na Apple TV-u od 16. aprila.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)