U Neretvi kod Mostara utopio se muškarac i četverogodišnje dijete

Tragedija kod Mostara: U Neretvi pronađeno vozilo s beživotnim tijelom
Foto: G. Š./Klix.ba

U rijeci Neretvi u južnom djelu Mostara danas pronađen automobil u kojem se nalazilo tijelo muškarca, potvrđeno je za Klix.ba iz MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić PU Mostar je netko od ribara prijavio da se na Čekrku vidi vozilo u Neretvi, te su policijske patrole odmah izašle na mjesto događaja.

"U vozilu je pronađeno beživotno tijelo muškarca srednje životne dobi. Tijelo je prevezeno u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, da se utvrdi identitet, te je pozvana porodica stradalog", kazao je Marić.

Iz policije Hercegovačko-neretvanskog kantona za Klix.ba je potvrđeno da je u vozilu pronađenom u Neretvi južno od Mostara bilo i četverogodišnje dijete. Policija je nedaleko od potopljenog vozila pronašla beživotno tijelo muškarca, a sada je potvrđeno da je u automobilu bilo i dijete.

Radi se o osobi A. K. (1989.), čiji je nestanak prijavila supruga 24. aprila oko 15 sati. S njim u vozilu se nalazilo četverogodišnje dijete, kazali su nam u policiji.

Spasioci trenutno tragaju za tijelom djeteta. Za sada nije poznato kako je došlo do nesreće, s obzirom na to da je u toku potraga za tijelom, ali i istraga cijelog slučaja.

Izvor: Klix.ba

Pročitaj više: Eksplozija u Mostaru: Oštećen ugostiteljski objekt i tri automobila

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori