Jedno vozilo probilo zaštitnu ogradu i izletjelo sa ceste

Nije bilo povrijeđenih

Jedno vozilo probilo zastitnu ogradu
Jedno vozilo probilo zastitnu ogradu

U Hercegovini se dogodila saobraćajna nesreća, kada je jedno vozilo izletjelo sa ceste i probilo zaštitnu ogradu. Na snimku koji je objavljen, može se vidjeti kako je automobil završio izvan kolovozne trake, sa oštećenom zaštitnom ogradom. Na svu sreću, iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona su nam potvrdili da nije prijavljena povreda osoba, što je ohrabrujuća vijest.

Iako nije bilo povrijeđenih, oba vozila su pretrpjela značajnu materijalnu štetu. Ovakvi incidenti pokazuju koliko je važno pridržavati se saobraćajnih pravila i biti pažljiv na putu. Vozila i vozači trebaju biti osigurani da bi se mogli nositi sa ovakvim nezgodama.

Nadležne službe su na terenu i rade na uklanjanju vozila i obnovi zaštitne ograde. Zbog nesreće, saobraćaj se na ovoj dionici odvija usporeno, što može prouzrokovati gužve i zastoje. Stoga se vozačima savjetuje da budu strpljivi i oprezni dok prolaze kroz ovaj dio puta.

Sigurnost u saobraćaju treba biti prioritet za sve vozače. Nenamjerne nesreće se, nažalost, događaju, ali uz pridržavanje propisa i opreznu vožnju, rizik od njih se može značajno smanjiti. Nadamo se da će vozači izvući pouke iz ove nesreće i biti još pažljiviji na putu.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti