Španski mediji: Pjanić na transfer listi Barcelone, Koemana razočarao izjavama

Pjanić na transfer listi
Pjanić u Barceloni

Prema pisanju pojedinih španskih medija, Barcelona je na zahtjev trenera Ronalda Koemana na transfer listu stavila bosanskohercegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića. On definitivno nije u planovima nizozemskog stručnjaka za narednu sezonu.

TV3 prenosi da je Koeman razočaran javnim medijskim istupima Pjanića, koji je u nekoliko navrata ponovio da je nezadovoljan statusom i malom minutažom na Nou Campu.

Pjanić se tako našao se na transfer listi Barce jer je za Koemana postao "nebitan", a da je tako pokazuju i posljednje tri utakmice u kojima je ostao na klupi, čak i u trenucima kada nije bilo dilema oko pobjednika.

Koeman was dissapointed at Pjanic for speaking to the press about his situation during the season. He is on Barça's transfer list because he is 'irrelevant' to Koeman.

— TV3 pic.twitter.com/gwBNcafKac— Barça Universal (@BarcaUniversal) March 23, 2021

Iskusni veznjak je pred početak sezone stigao u Barcelonu za 60 miliona eura iz redova Juventusa, ali nije se nametnuo. Tokom sezone skupio je 28 utakmica, ali uglavnom je ulazio s klupe i imao je vrlo skromnu minutažu.

Bh. nogometaš će po svemu sudeći morati napustiti Nou Camp jer se ne uklapa u planove trenera Barcelone, a u prilog tome ide i vijest da je novi predsjednik Barcelone Joan Laporta dao garancije Koemanu da će ostati na klupi.Miralem PjanićFC BarcelonaRonald Koeman

Izvor: Klix.ba

Pročitaj više:Pjanić igrao od prve minute: Barcelona pobijedila Betis

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori