Raditi od kuće? Evo stvari koje trebate češće čistiti

flat-lay-eco-friendly-cleaning-products-with-brushes-copy-space
Izvor: freepik.com

Nažalost, rad od kuće znači da vaša kuća ili stan moraju ispunjavati dvije velike uloge. Vaš dom mora postati mjesto u kojem živite, ali i gdje radite. Prednost rada od kuće jeste ušteda vremena koje provedete putujući na posao, ali zasigurno će vam trebati više vremena provedenog za čišćenje. Evo nekoliko stvari koje trebate češće čistiti.

Laptop i tastatura

Morate imati na umu da svakodnevno trebate čistiti svoj laptop. Sredstva za čišćenje možda nisu sigurna za sve vrste ekrana, pa je bolje koristiti vlažnu krpu od mikrovlakana koja neće ostaviti tragove. Tastatura će nakon svakodnevnog korištenja trebati dubinsko čišćenje. Koristite proizvode koji su specijalizirani za ovu vrstu uređaja, te one koji će moći da izvuku najsitnije nečistoće ispod tipki. Sada kada napokon možete jesti dok radite, značit će više ostataka u vašoj tastaturi!

AirPods i slušalice

Ako puno telefonirate ili koristite slušalice, čistite ih redocno. Ovo se preporučuje da radite na kraju svakog dana. Koristite krpu od mikrovlakana da obrišete vanjsku stranu, a suhom vatom očistite sve unutrašnje dijelove. Četkica za zube s mekanim vlaknima može biti korisna za čišćenje mrežastih navlaka.

Izvor: freepik.com

Aparat za kafu

Iako zvuči neočekivano, ali svoj aparat za kafu trebali bi redovnije da čistite. Kako ne trošite novac na kupovinu kafe za ponijeti, češća upotreba aparata za kafu zahtijevat će više pažnje. Barem jednom mjesečno očistite svaki dio aparata uz korištenje bijelog sirćeta.

Podovi

Kad cijeli dan radite od kuće, prljavština i prašina se obično skuplja na podu. Da biste uklonili neželjene čestice, pod prvo obrišite vlažnom krpom, a zatim usisajte detaljno. Ovo će vam također biti neophodno ukoliko imate krznenog ljubimca koji će sada biti osuđen da provodi više vremena u domu.

Nova vremena zahtjevaju nova pravila. Tako nas je i prethodna godina naučila da se lako prilagođavamo na nove izmjene, a rad od kuće jedan je od njih.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)