Pjanić najbolje ocijenjen igrač BiH na meču protiv Kazahstana, Šehić najlošiji

Pjanić najbolje ocijenjen igrač BiH na meču protiv Kazahstana, Šehić najlošiji
Foto: klix

Pjanić najbolje ocijenjen igrač BiH na meču protiv Kazahstana, Šehić najlošiji

Miralem Pjanić bio je, prema ocjenama specijalizovanog portala Sofascore, najbolje ocijenjeni igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine u sinoćnjoj kvalifikacionoj utakmici protiv Kazahstana (2: 2), koja je odigrana na Bilinom Polju u Zenici.

Naime, naš veznjak je dobio visoku ocjenu 9,2. Ponajviše zbog toga što je sa bijele tačke bio strijelac prvog gola BiH. Potom je u finišu utakmice asistirao za preokret. Imao je 92 dodira loptom i 87 posto preciznih dodavanja (61/70). Osim toga, stvorio je jednu veliku priliku i imao osam ključnih dodavanja.

Najgori pojedinac u BiH, prema Sofascore -u, bio je golman Ibrahim Šehić sa ocjenom 6,1. Budući da je BiH uglavnom napadala, Šehić je imao samo jednu odbranu, ali i dva primljena gola. Od njih je barem dio krivice za oba, dok su neki skloni reći da je to potpuna krivica našeg prvog golmana.

Najbolje ocijenjeni igrač u BiH nakon Pjanića bio je Ermedin Demirović (7,3), koji je na terenu proveo 79 minuta. Za to vrijeme imao je dva udarca u gol, ali nije imao sreće.

Dobre ocjene dobili su i Miroslav Stevanović (7,2) i Gojko Cimirot (7,0). Dok su ostali igrači bili ispod prosjeka, uključujući i kapetana Edina Džeku sa skromnih 6,6. Naš napadač je čak pet puta šutirao van gola. Izgubio je mnogo duela i na zemlji i u zraku, dok mu je izrečena zamjerka zbog prekršaja učinjenog u posljednjim sekundama, od čega su Kazahstanci došli do boda.

Ispod prosjeka su igrali i Siniša Saničanin (6,4), Dennis Hadžikadunić (6,5), Anel Ahmedhodžić (6,7), Sead Kolašinac (6,9) i Adi Nalić (6,6).
Naša reprezentacija će imati priliku da se ispravi 9. oktobra, opet protiv Kazahstana, ovog puta na svom terenu.

Zmajevi će do kraja kvalifikacija odigrati još četiri meča. Prvo, u oktobru, odlaze na turneju u Kazahstan, a zatim u Ukrajinu. U novembarskom dijelu kvalifikacija naša reprezentacija će se prvo sastati s Finskom, a zatim s Ukrajinom.

Sve će ovisiti o tome koje će se izdanje Zmajeva pojaviti na tim utakmicama. Ako igraju kao u Strasbourgu prije šest dana, onda se imaju pravo nadati potpunom plijenu protiv Kazahstana i Finaca, a za plasman u doigravanje trebao bi im samo jedan bod iz duela s Ukrajinom.

Ako nisu na svom nivou, tada će plasman u baraž biti jako, jako daleko.

Naravno, Ukrajinci, Finci i Kazahstanci također imaju svoje proračune, a mi ćemo imati izuzetno uzbudljiva sljedeća dva mjeseca.
Sve četiri selekcije su u igri za drugo mjesto, a odluka o putniku u baražu najvjerovatnije će pasti u novembru. Bilo u pretposljednjem ili posljednjem kolu, ostaje za vidjeti i nadamo se da će naši momci biti ti koji će dobiti novu priliku za plasman u Katar.

Izvor: Klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori