Pastelne boje pretvorit će dnevni boravak u oazu mira

62044688
Foto: Living4media

Mnogi će reći da su pastelne boje u domu presvijetle, nježne i monotone zbog čega im nisi prvi izbor. Međutim, prilikom uređenja dnevne sobe, upravo zbog svoje nježnosti ove boje mogu pružiti veći osjećaj udobnosti i mirnoće. A to je ono što definitivno želimo od dnevne sobe.

Zato i dizajneri interijera svoje klijente sve više potiču da umetnu barem detalje u pastelnim bojama u prostorije u kojima provodimo veći dio dana. Pastelne boje u dnevnoj sobi će svojom mekoćom i neutralnošću odmoriti vaše oči, a prostor učiniti svjetlijim. Ako se pravilno kombinuju boje bit će dio atraktivnog i udobnog dnevnog boravka.

Sjajan početak uvođenja pastelnih boja u vaš dom je kupovanje dodataka popust jastuka i navlaka u pastelnim nijansama.

Foto: Shutterstock

Ako vaš dom obiluje neutralnim nijansama poput bijele ili sive, pastelne nijanse odlična su opcija da malo podignete prostor. Samo dašak svijetloružičaste boje može biti dovoljan da prostoriju učini toplijom. Oni hrabriji mogu birati središnje komade, poput kauča, u pastelnim nijansama.

Također, ove nijanse sjajno funkcionišu kada su u pitanju geometrijski uzorci i one su sjajan način da u vaš dom unesete proljeće. Dobra stvar je da se ne morate bacati u veliki trošak i kompletnu renovaciju. Već spomenuti ukrasni jastuci, lampe, okviri za fotoografije ili dekice bit će dovoljni.

Na kraju najjednostavniji način da počnete s uvođenje pastelnih nijansi u vaš dom je svježe cvijeće.

Izvor: zadovoljna.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori