Neutralno ne mora značiti dosadno: Zašto su neutralne boje najbolje?

Bedroom
Photo by Taryn Elliott Izvor: Pexels

Mislite li da je neutralno dosadno? Ovim člankom, definitivno, ćemo razbiti predrasude. U vašem životu svakako treba imati mjesta za različite boje, ali postoji dosta dobrih razloga zašto bi se trebali držati neutralne šeme boja. One ne moraju biti dosadne! Zapravo, mirna, neutralna pozadina omogućit će vam da u svoj dizajn unesete poprilično hrabre elemente. Oni bi u suprotnom zaista mogli izgledati neukusno.

Neutralne boje pokazuju namještaj i teksture

Dizajneri interijera školovani su i briljiraju u ovoj tajni dizajna - neutralne pozadine stvaraju ugodan interijer pomiješan s toplim teksturama. Te teksture mogu biti poput grubo klesanih drvenih elemenata, sjajnih pločica, nubby posteljine i brušenih baršuna.

Na primjer, ako su zidovi obojeni svijetlom narandžastom bojom, podebljana boja zauzima središnje mjesto, čineći da se svi elementi izgube u pozadini. To nije nužno loše ako se pravilno rukovodi, ali može učiniti da se soba osjeća nepoželjnom. Jednostavno rečeno, slojeviti tekstil ključ je za stvaranje toplog, dobro dizajniranog prostora. Neutralne boje to će vam i omogućiti.

Photo by Terry Magallanes Izvor; Pexels

Šarolike mogućnosti

Želite jedinstveni interijer koji govori o vašoj živopisnoj ličnosti? Mislite da vam neutralan dom ne bi uspio, zar ne? Pogrešno! Definitivno biste trebali odabrati neutralnu pozadinu za svoj interijer. Uz neutralnu pozadinu, vaši lični ukusi mogu doći u prvi plan. Oni vam mogu omogućiti da pokažete sve svoje moderne dizajnerske izbore i lične preferencije.

Postoji razlog zbog kojeg dizajneri obično biraju neutralne zidove, posebno u modernim interijerima, što omogućuje da linije visokokvalitetnog namještaja ožive i budu primijećene.

Bez obzira jeste li moderni, tradicionalni, eklektični ili volite rustikalni seoski šarm - neutralna pozadina idealna je za vas. Prostorija će izgledati veća, prozračnija, čista i gostoljubiva. Neutralne boje djeluju u bilo kojem stilu ili rasponu ukusa. Jesu li vam navedeni razlozi dovoljan podstak da se odlučite za neutralne šeme boja? Osigurajte sebi odmor od dizajnerskih izbora, stvarajući tako klasičan dom koji nikad ne stari!

Pročitajte više: Savjeti za uređenje dnevne sobe

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori