Pronašli smo odlične ideje za smještanje ogledala u hodniku!

FotoJet-2021-03-11T175729.760-930x697
Foto: AGBC / JANE AT HOME

Ogledala su magična, i zato ih, osim iz praktičnih razloga, želimo u svakoj prostoriji našeg doma. Najbolje je krenuti od hodnika, jer tamo se stvara prvi dojam. Za inspiraciju, nudimo vam niz zanimljivih i različitih ideja

Interijeri su nezamislivi bez ogledala, i to prije svega zbog svoje funkcionalnosti. Međutim, dekorativna uloga ovog detalja za dom također je velika. Razlog za to je sve ono što ona čine u prostoru – povećavaju ga, donose više prirodne svjetlosti, čine ga slojevitijim i dinamičnijim. Upravo zato bi ih bilo poželjno imati u svakoj prostoriji, a u nekima čak i više primjeraka.

Novije tendencije u uređenju donose i pravu malu galeriju ogledala na zidovima. To može biti vrlo efektno i dati prostoru posebnu čar. Ovakav način dekorisanja dizajneri najčešće praktikuju u dnevnom boravku, ali prije nego što se posvetite toj prostoriji, krenite tamo odakle sve počinje. To svakako jeste ulazni prostor. U njemu dočekujemo goste i to je prva prostorija koju će vidjeti svako ko kroči u vaš dom. Nudimo vam nekoliko sjajnih i raznolikih ideja kako možete postaviti ogledalo i ostvariti kreativnost i estetiku u prostoriji. Iako vjerovatno namjanje pažnje posvećujete hodniku, vrijeme je da sto promijenite.

U trendu su velika okrugla ogledala, kao i ona nepravilnog okvira, te s masivnim zlatnim okvirom. Također, sve češće možete vidjeti ogledala naslonjena na pod. Ono što je sjajno jeste da možete da ih grupirati na zidu s umjetničkim djelima ili privatnim fotografijama.

Izvor: indizajn.rtl.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori