Najmanji i najumiljatiji ljubimci kojima nećete moći odoliti!

pexels-elijah-o'donnell-3979650
Foto: Elijah O'Donnell, Pexels

Minijaturni, slatki, ma prosto neodoljivi. Osim toga, o njima je lako brinuti, pa su idealni za ljubitelje životinja koji žive u stanu. Ovo su najmanji i najumiljatiji ljubimci koji će vas  osvojiti na prvi pogled.

Hrčak

Ovaj kućni ljubimac se ponekad naziva džepnim ljubimcem. Oni su veoma zabavni i živahni. Možete ih nositi i igrati se sa njima bilo gde. Vrlo je lako brinuti se o njima zbog čega su poznati kao najmanji kućni ljubimci za domove.

Foto: Instagram @hamster_ofthe_world

Zečevi

Zečevi su savršeni za djecu jer su najumiljatiji ljubimci koji vole da se igraju. Možete kupiti razne vrste u zavisnosti od toga koji vam se dopada. Međutim, kao i sa svakom životinjom trebate biti pažljivi. To se najviše odnosi na djecu koja, zbog svog neznanja, mogu dovesti životinju u stanje ugroženosti. Zbog toga ih zečevi mogu ugristi.

Foto: Instagram @rabbit_.lover

Feretka

Veoma su živahne, pažljive i prekrivene krznom. Feretke su mali kućni ljubimci koji su dobri i za djecu i odrasle. Lako je brinuti se o njima jer im nisu potrebni redovni tretmani čišćenja. Njihov umiljati pogled neće vas ostaviti ravnodušnim.

Foto: Instagram @ferreta.business

Kornjača

Ukoliko ste lijeni, imamo idealnog ljubimca za vas! Kornjaču lako možete zadržati na jednom mjestu. Njena sposobnost da ostane bez prljavštine čine je  dobrim ljubimcem za djecu i odrasle. Ali i kornjača zahtjeva pažnju i adekvatnu njegu kako bi ostala zdrava.

Foto: Instagram @turtleloyal

Činčila

Ovo je vrlo lijep kućni ljubimac koji je veoma čist i ima životni vijek do 10 godina. Postoje velike razlike u karakteru svake činčile. Ima nežnijih i mirnijih, ali isto tako i pravih malih vragolana. Izuzetno su inteligentne životinje i najaktivnije su u večernjim satima.

Foto: Instagram @camerons_chinchillas

Izvor: stil.kurir.rs

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori