Nizozemska: Vožnja na roller-coasteru uz negativan test!

Vožnja na roller-coasteru za one koji pristanu na testiranje
park-Hellendoorn-nizozemska-

Nizozemski obožavatelji roller-coastera koji su pristali na uzimanje brisova iz nosa mogli su tokom vikenda na adrenalinske vožnje u zabavni park u okviru eksperimenta čiji je cilj ublažavanje mjera ograničenja u borbi protiv koronavirusa.

Dvije hiljade ulaznica ponuđeno je za zabavni park "Hellendoorn" koji je u subotu postao prvi nizozemski adrenalinski park otvoren od uvođenja mjera ograničenja prošle godine.

U eksperimentu su učestvovali i poznata izložba cvijeća Keukenhof, zoološki vrtovi, kazina i turističke atrakcije.

Eksperiment je zahtijevao temeljito planiranje kako bi se osiguralo socijalno distanciranje.

Foto: Screenshot YT

Posjetitelji zabavnog parka stariji od 12 godina morali su unaprijed naručiti ulaznicu i test za covid-19. U park su smjeli ući oni s negativnim testom ne starijim od 40 sati.

Chermaine Streppel (20)  putovala je 100 kilometara do zabavnog parka. "U zamjenu za pet sekundi za bris nosa dobila sam čitav dan zabave", kazala je.

Vincenzo van Wijk, koji je dan proveo u Hellendoornu s prijateljima, također misli da je vrijedilo gnjavaže s testiranjem.

Nedostajala su mu uzbuđenja vožnji u zabavnom parku i na roller-coasteru.

Prodano je tek oko 75 posto ulaznica, a direktor prodaje i marketinga zabavnog parka René Peul to objašnjava oklijevanjem ljudi da se podvrgnu testiranju.

Izvor: Glasistre.hr

Pročitaj više: Kako bi moglo izgledati ovo ljeto? Evo što kažu stručnjaci

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori