Kanton Sarajevo ide u zatvaranje ugostiteljskih objekata, produžava se i policijski sat

Umjesto odgovora stručnjacima, premijer Forto twita
Umjesto odgovora stručnjacima, premijer Forto twita

Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici koja je održana danas donijela odluku da zatvori ugostiteljske objekte u KS. Produžava se policijski sat, sve stupa snagu od sutra navečer. Na sjednici se raspravljalo o uvođenju strožijih mjera zbog loše epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo. Usljed nereagovanja viših nivoa vlasti da se uključe u borbu protiv koronavirusa.

Donesena je odluka da se zatvore ugostiteljski objekti, a policijski sat će biti produžen od 21 sat do pet sati ujutru, potvrđeno je.

Premijer KS Edin Forto je poslao još jednom poruku višim nivoima vlasti da djelimični lockdowni neće imati smisla. Na kraju je ipak donio odluku da zatvori kanton.

Ranije večeras je objavljena i informacija Vlade KS da su Skupštini proslijedili na razmatranje Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo. Ovim prijedlogom bi se pokušale osigurati naknade poslovnim subjektima koji su ugroženi epidemiološkom situacijom.

Informacije o tome šta će tačno podrazumijevati ova naknada i za koji period još uvijek nisu poznate, a očekuje se da Vlada KS obrazloži svoje odluke.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)