Koje su prave godine? One godine u kojima shvatiš ove stvari!

I danas vruće u cijeloj zemlji, u Sarajevu temperature oko 38 stepen
I danas vruće u cijeloj zemlji, u Sarajevu temperature oko 38 stepen

Naše su potrebe bitne. Ako se dovoljno ne zauzmemo za sebe, tako sebe sabotiramo.

Zapamtite, moguće je brinuti se o svojim potrebama i ujedno se brinuti o ljudima oko sebe!

Kada ispunimo svoje potrebe, bit ćemo daleko sposobniji pomoći onima kojima je naša pomoć neophodna.

Ponekad se naš život sastoji od samih čekanja, čekanja prave osobe, čekanja pravih događanja, čekanja pravoga vremena.

A nikoga i ništa ne treba čekati jer sve se događa u pravo vrijeme. Počnite provoditi vrijeme s pravim ljudima. Onima s kojma se osjećate dobro i koji vas ohrabruju. Učinite neku promjenu.

Sva promjena koja se treba dogoditi – mora se dogoditi u nama. a to je preobražaj našeg shvatanja svijeta i života. Čekanje nekih drugih prilika i nekih boljih vremena i godina, nije dobro. Zapravo smo već sada u tim pravim godinama.

Prave su one godine u kojima prestaneš optuživati druge za svoje pogreške i probleme i shvatiš da živiš život kakav si sam izabrao. Shvatiš da si sam donio odluke koje su te dovele do toga gdje si sada. Prave godine da se počnite suočavati sa svojim problemima.

Problemi neće nestati ako optužite druge ili ako nešto ne poduzmete. Napravite što možete, kad možete i priznajte sebi ono što ste napravili.

Foto: Pexels

Prave godine su one u kojima shvatiš da osuđivanjem druge osobe za njene postupke, ne govoriš o toj drugoj osobi, već mnogo više govoriš o sebi, govoriš o svojim skrivenim namjerama i konfliktima o kojima nitko ne zna ništa.

Prave su one godine u kojima shvatiš da je zavist i ljubomora samo gubljenje vremena jer ne znaš što druge osobe prolaze. Još manje možeš razumijeti koju su cijenu one platile da bi bile to što jesu ili da bi imate to što imaju.

Prave su one godine u kojima prestaješ žrtvovati to što jesi samo zato što se nekome ne sviđaš takav kakav si. Budi iskren u pogledu onoga što želiš postići i što želiš postati.

Život u sadašnjosti je uvijek najteži život, jer se moramo suočiti sa sobom, suočiti sa onim što bismo željeli biti ili imati a nismo ili nemamo. Jedino pravo vrijeme je ono u kojem shvatimo da je naš život sada i ovdje, i da ga jednom već moramo početi živjeti. Sada je jedini trenutak koji vam nitko ne može oduzeti. Upravo sada je život.

Pročitaj više:Loš brak: koje znakove lošeg braka ne treba ignorisati?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori