Gdje obaviti shopping u Istanbulu? Evo naših prijedloga!

Istanbul se često smatra turskom prijestolnicom kulture i mode. On nudi brojne mogućnosti za kupovinu. Raznovrsni gradski shopping u rasponu od tradicionalnih i modernih proizvoda čini Istanbul atraktivnim centrom za ljubitelje kupovine. Donosimo vam prijedloge za shopping u Istanbulu za svačiji ukus!

Istanbul ima sadržaj za sve i svaku priliku. Od popularnih vanjskih tržnica, bazara, radionica tepiha, do dizajnerskih i tradicionalnih prodavnica, modernih robnih kuća i vrlo velikih trgovačkih centara. Definitivno je kupovina jedna od najboljih stvari koje treba obaviti u Istanbulu .

Gdje u shopping?

Pored svjetskih brendova i najboljih ponuda, u Istanbulu možete kupiti mnoge hitorijske predmete. Bazari koji postoje još iz osmanskih doba poznati su po tepisima izrađenim od svile, vune ili pamuka. Pored toga, možete naići na dragocjen nakit, autentične staklene proizvode, suvenire poznate kao “blue eye”, te proizvode od kože i tekstila.

Historijski bazar

Grand bazar (Kapali Carsi) je bez sumnje najpopularnije turističko mjesto za shopping u Istanbulu . To je shopping avantura koju nećete željeti propustiti! U nizu natkrivenih ulica nalazi se preko 4.000 trgovaca koji prodaju svoje proizvode. Ovdje možete pronaći bilo šta, od začina, suhog voća, galanterije, čizama i papuča do zlatnog i srebrnog nakita .

Ulične tržnice

Kada je riječ o uličnim tržnicama izdvajamo Ortakoy četvrtkom i Besiktasa subotom. Ovdje ćete pronaći najbolje proizvode, a doživljaj na tržnici svakako je nešto što želite iskusiti.

Trgovački centri

Istanbul ima i više od 200 modernih trgovačkih centara. Neki od njih su zaista vrlo veliki i među najboljim su trgovačkim centrima u Europi. Kanyon, Metrocity i Akmerkez najpopularniji su trgovački centri u Istanbulu koje vrijedi posjetiti.

Postoji bezbroj trgovačkih četvrti koje se nalaze u Istanbulu. Budući da je grad velik, pazite da se ne izgubite. Lako je zalutati u kraj u kojem ćete se osjećati ka u lavirintu. Međutim, bez brige. Gdje god da zalutate osjetit ćete dašak historije i imati odlično iskustvo.

Pročitajte više: Istanbul za početnike - Sve što trebate znati

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)