Etno Begovo selo: Ušuškajte se u duboku šumu Nišićke visoravni

Bjeg u prirodu i na čisti i vježi zrak svima nam je potreban. Ušuškan u duboku šumu Nišićke visoravni, na 1.400 metara nadmorske visine smješten je kompleks Etno Begovo selo. Izgrađen je u duhu autentičnih bosanskih, planinskih sela.

Čist zrak, prekrasni pejzaži i neograničen broj mogućnosti za relaksaciju čine ovo prekrasno selo idealnim mjestom porodičnih druženja. Etno Begovo selo postat će omiljena destinacija ljubiteljima prirode.

Posjetitelji koji žele, bar nakratko, proživjeti autentičan način života seljana, mogu volonterski učestvovati u raznim aktivnostima, poput: branja ljekovitog bilja i gljiva, čuvanja ovaca, košenja trave, posjete farmama i učestvovanja u njihovom radu, ribolova, pletenja ili pripremanju zimnice.

Crnogorična šuma oko sela krije bogat životinjski svijet. Čut ćete cvrkut raznih vrsta ptica. Duboko u šumama skriveni su vukov, medvjedi, lisice, jeleni i divlje mačke.

Ovaj kompleks nalazi se nedaleko od centra Sarajeva, u pravcu prema Bijambarskim pećinama. Samo jedno skretanje prije pećina dovest će vas u oazu bosanske tradicije. Možete uživati u bosanskoj kuhinji ili provesti noć u jednom od četiri originalno uređena bosanska apartmana. U mini gradu koji je pripremljen za pojestioce možete pronaći berber šop, sahadžiju i fotografsku radnju. Sve sadrže autohtone elemente, koji su se svih ovih godina sakupljali.

Predlažemo da posjetite kopleks Etno Begovo selo kada je lijepo vrijeme, zbog oštre klime koje Nišićka visoravna ima. Zasigurno će vam ova posjeta biti iskustvo za pamćenje.

Izvor: sarajevo.travel

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)