Da li ste isprobali masažu čiji su rezultati vidljivi odmah?

izvor:pexels
izvor:pexels

ŠTA JE GUA SHA?

To je tradicionalna istočnoazijska praksa koja sadrži od snažnog detoksikacijskog tretmana cijelog tijela do uljepšavajućeg opuštajućeg rituala za lice, vrat i dekolte.

Ljekovito kristalno kamenje nježno se gladi po koži kako bi se potaknuo protok limfe, povećanja cirkulacija i glatka + podignuta koža.

GUA SHA RITUAL


Bez obzira na to radite li tretman Gua Sha kod profesionalca ili to radite samostalno, umjetnost ove masaže izuzetno je utemeljena.

Polagani tempo pokreta i nježni dodir duboko opuštaju, trenutno aktivirajući naše parasimpatičko (opušteno) nervozno stanje.

Kada se osjećamo odmor u tijelu i mir umom, možemo se samosvjesnošću i lakoćom nositi s emocionalnim problemima ili preprekama koje nam naiđu na put.

Korišćenje Gua Sha za potpunu prilagodbu sebi transformira ovaj kozmetički tretman u istinski ritual ublažavanja stresa.

OPUŠTANJE OD NAPETOSTI


Držimo toliko napetosti u licu i vratu. Upotrebom dubokog pritiska s kamenom zaista možete ući u čvornata područja kako biste oslobodili zadržanu mišićnu napetost, omogućavajući tako mišićima da pravilno rade svoje pomoćne poslove.

Doživjet ćete dramatično oslobađanje napetosti s Gua Sha koji je često ugrađen u vašu rutinu samopomoći.

Ovo može biti odličan alat za oboljele od glavobolje. Redovito opuštanje mišića lica također sprečava linije tj. bore na licu.

DETOKSIFIKACIJA


Gua Sha se može koristiti za uklanjanje začepljenja u meridijanskim kanalima, koji povezuju naše organe i prenose krv i chi (životnu snagu).

Naši kanali moraju biti jasni kako bi radili skladno i kako bi chi dobro tekao tijelom.

Ako organ ne funkcionira pravilno, kanal bi mogao biti blokiran - i obrnuto.

Kanal blokada možemo očistiti struganjem alata Gua Sha po njemu. Ona daje istinski holistički efekat na tijelo.

Ovaj ručni pokret stimulira naš limfni sistem, pomažući našim organima da funkcionišu optimalno razbijanjem stagnacije, otpadaka i toksina u tijelu radi lakšeg izbacivanja.

PRIRODNI FACELIFT

Jedinstveni rubovi raznih Gua Sha kamena savršeno djeluju na podizanje, oblikovanje i zatezanje kože.

Redovna upotreba može spriječiti znakove starenja poput opuštenosti, otupljenja i nabora kože.

Budući da ova masaža pomaže u poticanju cirkulacije, sama tehnika oksigenira i prenosi hranljive sastojke u stanice kože.

Povećani protok krvi koji nastaje zbog ovemasaže doprinosi živahnijem, opuštenijem i mladolikom izgledu.

SVIJETLA KOŽA

Nema protoka, nema sjaja! Masaža povećava cirkulaciju i poboljšava limfnu funkciju, što rezultira prirodno rosnim, sjajnim tenom.

Akcija nježnog struganja kamena po koži pomaže u prodiranju proizvoda seruma / hidratantne kreme, tako da ti sočni fitonutrijenti ulaze dublje u slojeve kože da bi nas hranili još većom hidratacijom.

Gua Sha se takođe može koristiti za sprečavanje i uklanjanje akni, uklanjanje kongestije kože i smanjenje upala.

Izdvojili smo video poznate Influencerice Valerije Lipovetsky, koja će vas detaljno provesti kroz sve ključne korake koji vode do besprijekorno lijepe kože!

PROČITAJTE VIŠE: Zašto biste trebali koristiti svilene jastučnice?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)