Covid pasoš mogao bi biti tračak nade za turističku industriju

Covid pasoš mogao bi spasiti turističku industriju ove godine. Riječ je o digitalnom certifikatu o vakcinaciji. Ova potvrda mogla bi vam omogućiti da nesmetano putujete po Europi.

Sve veći broj ljudi interesuje se za putovanja. Mnogi su spremni da se suoče s epidemiološkim mjerama, ali i da se opuste uz zvuk mora. Situacija je prethodnog ljeta bila jednostavnija, te se u neke zemlje nije moralo putovati s PCR testom. Međutim, sada se situacija komplikuje.

Stručnjaci vjeruju da će se sve zemlje otvoriti, s tim da će putovanje biti određeno prema vakcinaciji koju ste primili. Saglasnot još uvijek ne postoji o uvođenju dokumenata o vakcinaciji. Za ovu odluku nema tehničkih prepreka. Tehnologija je spremna da preuzme novu funkciju.

Većina zemalja EU-a saglasna je da će nam u bliskoj budućnosti biti potrebna digitalna potvrda o vakcinaciji - izjavila je Njeemačka kancelarka Angela Merkel, na online summitu lidera EU-a. Međutim, nisu se svi lideri složili sa njenom izjavom. Mađarska, Poljska, Češka i Ruminija bile su snažno protiv. Lideri ovih država izrazili su sumnje ovakvog projekta unutar granica EU-a. Suprotno njima stoje Grčka, Kipar i Austrija. Lideri ovih zemalja snažno se zalažu za ovu ideju i smatraju da je covid pasoš jedini način da se spasi turizam.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)