Blistav dom uz 5 jednostavnih navika nedjeljnog čišćenja

Clean kitchen
http://akter.ba/wp-content/uploads/2021/03/pexels-mark-mccammon-2724749.jpg

Uključite ove jednostavne poslove u svoju nedjeljnu rutinu kako biste pripremili blistav dom za cijelu sedmicu. Užurbani raspored radnog dana često ostavlja malo vremena za čišćenje. Da biste skočili na sedmične obveze, odvojite malo vremena u nedjelju popodne ili navečer za nekoliko malih zadataka. Buđenje u ponedjeljak ujutro u čistom domu može imati pozitivan uticaj na vas. Donosimo vam pet navika čišćenja koji će vam pomoći da se riješite nereda.

Čiste radne površine

Neuredne radne površine mogu učiniti da kuhinja izgleda prljavijom. Svake nedjelje sa pultova očistite suđe, papire i nered. Skupite sve predmete koji ne pripadaju, stavite ih na kuhinjski stol i brzo razvrstajte. Nakon što ste sklonili sav nered sa radnih površina, detaljno ih obrišite i dezinfikujte. Blistava kuhinja inspirisat će vas da budete uredni tokom cijele sedmice.

Izribajte kuhinjski sudoper

Nakon što očistite kuhinjske ploče, detaljno izribajte sudoper i priuštite mu „spa dan“. Ubacite prljavo suđe u mašinu za pranje ili ga operite ručno. Koristite pjenušave preparate kako bi površinu ostavili sjajnom i glatkom, bez mrlja.

Stavite čiste peškire

Odvojite minutu za stavljanje svježih peškira u kuhinju i kupatilo, bacajući stare u korpu za veš kako biste ih kasnije oprali. Peškire obično treba zamijeniti svaka tri do četiri dana. Ova navika treba se ponavljati svake nedjelje i opet sredinom sedmice. Postavljanje svježe opranih peškira jednostavan je način da vaš dobijete blistav dom.

Photo by Karolina Grabowska Izvor: Pexels

Riješite se prljavog suđa

Ispraznite mašinu za suđa u nedjelju kako bi bila spremna za večernji obrok i doručak od ponedjeljka ujutro. Kroz cijelu sedmicu, što prije ispraznite mašinu, manje će se suđa gomilati u sudoperu. Ponovite ovaj jednostavni trik svake večeri kako biste održali kuhinju bez nereda.

Operite veš

Nedjelja je savršeno vrijeme za pranje veša koje se počelo gomilati. Ovisno o tome koliko brzo vaša porodica puni korpu za veš, možda ćete ga trebati prati nekoliko puta tokom sedmice. Međutim, barem jednu turu pranja trebali biste odraditi krajem sedmice i olakšali sebi kontrolu početkom nove.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)