Pripremite svoje grickalice, počinju nove serije!

pexels-photo-4009409 cottonbro
Foto: Pexels

Ljubitelji TV serija ovih dana obradovani su novim ponudama. Prije nekoliko dana krenule su nove serije.

Riječ je o "Equalizer", "Clarice", "The Luminaries", "The Crew", "Young Rock", "Behind Her Eyes"..., ali to, naravno, nije sve.

Do polovine marta slijedi nova serijska žetva, uključujući i nastavak svemirske drame "For All Mankind 2" i ostatak desete sezone zombijevskog horora "Živih mrtvaca".

Vremena je malo, a serija puno. Za vas izdvajamo četiri koje, prema dostupnim materijalima imaju potencijala biti interesantne i gledane.

TRIBES OF EUROPE (Netfix, 19. februara)


Netflix je već imao uspjeha s njemačkim serijama kao što su "Dark" i friška "Equinox. Njihovim tragom mogla bi poći i "Tribes Of Europe". Šestodijelna SF serija ima (post)apokaliptičnu propoziciju. Nakon misteriozne globalne katastrofe iz ruševina Europe uzdigla su se nova zaraćena plemena koja se bore za prevlast. Vrijeme radnje serije je 2074.godine. Kreator je dobio inspiraciju nakon Brexita, tj. odluke da se Velika Britanija odvoji od Europe. Zanimljivost je, da se serija krajem 2019. snimala i u Hrvatskoj koja je glumila distopijsku Europu. Konkretno na Petrovoj gori i u širem diijelu Banovine, godinu dana kasnije razorene potresom.

Foto Screenshot

SUPERMAN AND LOIS (CW, 23. februara)


Nema samo Disney superjunake ove zime, ima ih i CW, a 23. februara, na male ekrane dovodi najpoznatijeg i najjačeg od svih – Supermana. Čovjek od čelika u tumačenju Tylera Hoechlina pojavljivao se kao sporedni lik u serijama tzv. "Arrow-versea" ("Supergirl", "Flash", "Batwoman", "Legends Of Tomorrow" i, naravno, "Arrow"). Sada je dobio vlastitu, 15.-to dijelnu seriju izazovne priče. Nakon dugogodišnjeg spašavanja svijeta, Clark Kent/Superman je spreman za najzahtjevniju ulogu u životu – biti roditelj s novinarkom Lois Lane (Elizabeth Tulloch). Superman i Lois će nastojati biti najbolji roditelji i istovremeno pokušati balansirati posao, odnosno njegove supermoći.

Foto: Screenshot

SKY ROJO (Netflix, 19. marta)


Nova španjolska serija kreatora popularne "La Casa de Papel" Álexa Pine i Esthera Martíneza Lobata. Pina i njegov scenaristički partner nisu se baš proslavili sa sapuničastom trilerskom serijom "White Lines", ali "Sky Rojo" se čini kao povratak na stare akcijske staze, uz neke nove momente. Na primjer, osmodijelna serija će trajati 25 minuta po epizodi. Tako da balon sapunice brzo pukne ako se formira i da slučajno ne bi dolazilo do rastezanja priče. A priča govori o trima egzotičnim plesačicama koje se daju u bijeg do slobode dok im se za petama nalazi svodnik. Zvuči kao svjevrsni spoj filmova "Thelma i Louise" i "Rasturi Me" na španjolski način.

Foto:Screenshot

THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER (Disney+, 19. marta)


Zadnja epizoda serije "WandaVision" bit će emitirana 5. marta, ali fanovi Marvelovih superjunaka neće trebati dugo čekati do iduće porcije superjunačenja. Krajem marta stiže dvojac The Falcon i Winter Soldier u šestodijelnoj seriji koja njihovo ime nosi, a protegnut će se s emitiranjem do 23. aprila. Ove superheroje smo upoznali kao prijatelje Kapetana Amerike u Marvelovim filmskim blockbusterima, gdje su bili dio ekipe Osvetnika, rijetko u prvom planu. Serija to mijenja i ujedinjuje ih u tim, tj. pretvara u partnere koji će spašavati svijet. Friški foršpan sa "Superbowla" pokazuje da "The Falcon and the Winter Soldier" tipuje biti Marvelov odgovor na film "Hobbs&Shaw" – spoj zabavne akcije i "buddy" komedije.

Foto:Screenshot

Pročitajte više: Netflix: Jezivi Hotel Cecil tema je nove true crime serije

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori