Netflixova nova serija ‘American Nightmare’ donosi još jednu opsesiju pravim kriminalom

NA NETFLIX je stigla kriminalistička dokumentarna serija American Nightmare

NA NETFLIX je stigla kriminalistička dokumentarna serija American Nightmare, o slučaju koji je mnoge podsjetio na psihološki triler Gone Girl, a gledatelji tvrde da ih je ostavio "nevjerojatno uznemirenima".

Serija prati otmicu 29-godišnje Denise Huskins koja je 2015. godine oteta iz kuće svog dečka Aarona Quinna, s kojim je provodila večer. Dvojica kriminalaca provalila su u Quinnovu kuću, vezala mladi par te zatim otela Huskins u nadi da će dobiti otkupninu od 17 tisuća dolara.

Dva dana nakon otmice, Huskins je puštena oko 640 kilometara dalje, u blizini grada Huntington Beacha, u kojem živi njezina majka. Iako je mladi par proživio strahote, policija im nije vjerovala te je javno izjavila da lažu.

To je dovelo do optužbi u kojima je javnost tvrdila da su Huskins i Quinn kopirali triler Gone Girl redatelja Davida Finchera. Policija je tek tri mjeseca nakon otmice pronašla dokaze pomoću kojih je utvrđeno da su Huskins i Quinn govorili istinu.

Otmica

Za otmicu je optužen bivši američki marinac Matthew Muller. Obožavatelji su brzo pogledali seriju, a zatim su požurili na društvene mreže kako bi raspravljali o "uznemirujućoj" priči.

"Ne tako davno sam čuo priču o American Nightmareu na kanalu Mr. Ballena (op.a. youtuber koji na svom kanalu objavljuje true crime priče). Ali vidjeti i čuti to od Denise i Aarona je tako šokantno i bizarno. Ono što je ovaj čovjek učinio Denise jednostavno je odvratno", rekao je jedan gledatelj.

"American Nightmare na Netflixu bio je jako dobar dokumentarac, ali  veoma uznemirujuć. I ima samo 3 epizode pa nije predug. Definitivno preporučujem," rekao je drugi. "American Nightmare na Netflixu, to nisam očekivao! Apsolutno bolno i srcedrapajuće", dodao je treći.

"American Nightmare na Netflixu, kakva divlja priča, elokventno ispričana s briljantnom produkcijom. Činjenica da nijedan službenik koji provodi zakone nije disciplinski kažnjen zbog šokantno lošeg istražnivanja je sramota. Zaštitit će ih se uvijek iznova i baciti žene vukovima", zaključio je četvrti.

Na dokumentarnoj seriji radile su Bernadette Higgins i Felicity Morris, koje su surađivale i na jednom od najpopularnijih Netflixovih dokumentarnih filmova svih vremena - The Tinder Swindler.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)