Pogledajte najljepše plaže na svijetu za 2021. godinu!

pexels-pixabay-315998
Foto: Pixabay

Najpoznatija web stranica za putovanja svakako jeste Tripadvisor. Sada je objavila top najljepše plaže na svijetu. Ova lista sklopljena je po reakcijama putnika za 2021. godinu.

Mnogi od nas ljubitelji su mora i šuma valova. Razne putnike privlače one plaže od bijelog pijeska i tirkizne vode u tropskoj klimi, pa sve do dramatičnih litica na nekim osamljenim mjestima na Zemlji. Tripadvisor sklopio je listu prema lokacijama koja je dostupna za većinu putnika. Ograničeni koronavirusom, ali očajni za istraživanjem i željni neobičnih mjesta i plaža. Za ljubitelje avantura ova lista je i više nego korisna. Definitivno ne znamo šta nam donosi sutra, ali barem danas možemo napuniti baterije gledajući predivne fotografije!

Prvo mjesto zauzela je australijska plaža Whiteheaven.

Ovaj daleki australski raj, smješten je u srcu Velikog koraljnog grebena. Do nje možete stići samo brodom, hidroavionom ili helikopterom. Putnici za ovu plaži imaju samo riječi hvale zbog predivnog bijelog pijeska i savršenom tirkiznom razglednicom.

Plaža Whiteheaven, Foto: Tripadvisor

Drugo mjesto zauzela je plaža Santa Maria Beach, na Kubi.

Riječ je o pješčanoj plaži pozicioniranoj samo 20 kilometara od Havane. Već godinama privlači posjetioce širom svijeta. Dio je vrtova Kraljevskog arhipelaga. Inače, ovaj predio zaštićen je UNESCO-m.

Santa Maria Beach, Foto: Shutterstock

Treće mjesto svakako je predivna plaža u Brazilu.

Riječ je o Baia do Sancho. Plaža, pijesak i voda stvorile su jednu razglednicu. Mnogi su upravo ovu plažu ocijenili kao jednu od najboljih na svijetu. Bistru vodu krasi bezbroj šarenih koralja i riba. Stoga pripremite opremu za ronjenje!

Baia do Sancho, Foto: Insider

Četvrto mjesto osvojila je Grace Bay plaža.

Ona se nalazi na otocima Turks i Caicos. Bogata svojim sadržajem, definitivno će biti pun pogodak za one koji su željni dobre zabave!

Grace Bay plaža, Foto: Beaches Resorts

Peto mjesto ove godine pripalo je Saint Pete plaži.

Saint Pete Beach, Foto: Live Beaches

Riječ je o predivnom dijelu s bijelim kvarcnim pijeskom, bistrom mirnom vodom i velikim brojem školjki. Ova plaža definitivno je najsavršenije mjesto za promatranje zalaska sunca nad vodom!

Top najljepše plaže možete pročitati i OVDJE.

Pročitajte više: Kako bi moglo izgledati ovo ljeto? Evo što kažu stručnjaci

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori