Klinički centar: Tužioci ušli povodom navoda iznesenih u pismu ljekara

Predstavnici Tužilaštva Kantona Sarajevo ušli su danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Dolazak tužilaca zabilježila je i kamera našeg reportera. Postupajući tužioci u ovom predmetu su Mladen Vukojičić i Meliha Dugalija.

Ova akcija je pokrenuta nakon pisma ljekara koje se pojavilo u javnosti. U kojem se govori o katastrofalnom stanju na KCUS-u s akcentom na respiratore koje je nabavila "Srebrena malina". A koji se koriste u jedinicama intenzivne njege, a koji navodno nisu adekvatni za to.

Treba istaći da je danas održan i sastanak glavnih tužiteljica Tužilaštva BiH i Tužilaštva KS, Gordane Tadić i Sabine Sarajlije, na kojem je dogovoreno da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo istraživati navode iznesene u pismu.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je, na temelju medijskih objava, u skladu sa svojom nadležnošću formiralo predmet koji se odnosi na pismo ljekara sa KCUS-a o upotrebljivost respiratora u liječenju pacijenata na KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid odjela, u kojem će postupati u narednom periodu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)