Mediteranska zemlja koja zove turiste i nudi im 200 eura!

Malta je otočna država i do nje se ne može stići osobnim autmobilom, nego brodom ili avionom.

Dođite i dobit ćete 200 eura… po osobi
Dođite i dobit ćete 200 eura… po osobi

Turistima koji rezervišu smještaj u turističkim hotelima 100 eura dodijelit će Državna uprava za turizam, a drugih 100 eura dobit će od uprave hotela

Ovogodišnja pandemijska turistička sezona bit će izazovna za sve turističke sile na Mediteranu. Osim epidemiološke situacije i vakcinisanja, uspjeh sezone ovisit će i o tome kojim će se adutima poslužiti.

Malta je otočna država i do nje se ne može stići osobnim autmobilom, nego brodom ili avionom.

Stoga Malta planira ponuditi 200 eura svakom stranom turistu koji tokom narednog ljeta provede u toj otočkoj zemlji najmanje tri dana.

100 eura daje uprava za turizam, a 100 daje hotel

Namjera Malte je oživjeti turizam i biti korak ispred turističke konkurencije. Stoga je tamošnji ministar turizma Clayton Bartolo predstavio plan rekavši kako očekuje da većina ograničenja uvedenih zbog COVID-19 budu ukinuta do 1. juna. Turistima koji rezervišu smještaj u turističkim hotelima uprave hotela će po dolasku uručiti novac. Onima u hotelima s pet zvjezdica 100 eura dodijelit će Državna uprava za turizam. Drugih 100 eura dobit će od uprave hotela.

Podaci Svjetskog savjeta za putovanje i turizam pokazuju da turizam čini više od 27 posto ekonomije Malte i taj je sektor ugrožen otkako vlada pandemija covida-19.

Godine 2019. Maltu je posjetilo više od 2,7 miliona stranih turista, a prošle godineje ta brojka bila čak 80 posto manja.

Izvor: net.hr

Pročitaj više:Grčka od maja prima vakcinisane turiste i one s negativnim nalazom na covid-19

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)