Lionel, jež iz Charlestona apsolutna je Instagram zvijezda

Anna Mathias iz Charlestona nije ni slutila da će mali jež kojeg je kupila postati Instagram zvijezda. Životinja se zove Lionel, prema pop pjevaču Lionelu Richieju, a baza pratitelja dostigla je cifru od 151 hiljadu.

Anna kaže da je postalo teško izlaziti s njim vani. Skupio je toliko obožavatelja da svi žele da naprave selfie s Lionelom. Dodaje i da je uvijek bila opsjednuta željom da posjeduje kućnog ljubimca. Kada je bila u srednjoj školi, očajnički je željela nabaviti jednog, ali joj to nije pošlo za rukom. Nakon što je krenula na fakultet, svoju želju napokon je ispunila. Toliko je zavoljela svog novog bockavog ljubimca da je počela da stavlja njegove slike na svoj Instagram. Stavljala ih je toliko da su se njeni prijatelji umorili i zamolili je da prestane. Međutim, Ana je pronašla rješenje i napravila Lionelovu vlastitu stranicu.

Izvor: Instagram

U samo jednoj sedmici prikupio je preko 1000 pratioca, a taj broj ubrzo je prešao cifru od 100.000. Pozante ličnosti počele su da ga diejle na svojim profilima, a jež je dobio odličnu marketinšku kampanju. Bio je predstavljen na web stranicama „People“ i „Forbes“ već na samom početku.

Anna je uspječa unovčiti Lionelovu slavu prodavajući majice i čarape s njegovim likom. Svakodnevno na Instagram profilu dijeli fotografije koje uvijek dobiju lavinu komentara. Lionel živi svoj najbolji život i uživa u izobilju. Bio je dovoljno sretan da dođe kući kod Anne, koja se u njega odmah zaljubila.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori