Hotel Igman prodaje se za 9,2 miliona KM

Hotel Igman prodaje se za 9,2 miliona KM
Foto: biznisinfo

Vlada Kantona Sarajevo odobrila prodaju hotel Igman: Početna cijena 9,2 miliona KM

Na prijedlog Nadzornog odbora KJP ZOI 84 d.o.o. Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj redovnoj sjednici donijela je Odluku o prodaji hotela Igman i pripadajućih objekata i zemljišta.

Postupak prodaje, u skladu sa Zakonom o privatizaciji preduzeća, provest će Kantonalna agencija za privatizaciju putem sistema tendera. Odnosno javnog prikupljanja ponuda u postupku male privatizacije. Početne cijene za hotel i zemljište u iznos od 9.234.920 KM utvrđen je na osnovu procjene hotela Igman, pripadajućih objekata i zemljišta od strane stalnog sudskog vještaka u oblasti građevinarstva od 19. februara 2021. godine.

Prodaja hotela Igman i pratećih sadržaja način je da se KJP ZOI 84 riješi neperspektivne imovine. Sredstva od prodaje iskoristi za pokriće poreskih dugova, poboljšanje infrastrukture skijaških centara i poslovanje kompanije.

Ovom Odlukom Vlade utvrđuju se kriteriji koji uključuju početnu cijenu, ulaganja i uvjete držanja hotela u domenu hotelijerstva, ugostiteljstva, sporta, rekreacije ili zdravstvene njege.

Vlada Kantona Sarajevo pozvala je sve zainteresovane za kupovinu hotela Igman da se prijave na javni poziv. Javni poziv će Kantonalna agencija za privatizaciju objaviti sljedeće sedmice.

Javni poziv sadržavat će i sve potrebne informacije za potencijalne kupce hotela, pripadajućih objekata i zemljišta.

Podsjećamo, u tijeku su izmjene i dopune Zakona o Kantonalnoj agenciji za privatizaciju. Sa osnovnim ciljem dodavanja nadležnosti Agenciji u vezi sa privlačenjem investicija u Kantonu Sarajevo. Komisija brzo radi na ovim izmjenama i nadamo se da ćemo na ovaj način povećati ulaganja u Kantonu, jer će ove izmjene, između ostalog, značiti da će potencijalni investitori moći sve učiniti na jednom mjestu, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo .

Izvor: biznisinfo.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori