Gradonačelnica Sarajeva posjetila Opću bolnicu

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila Opću bolnicu
U srdačnoj atmosferi uvaženoj gošći su čestitali nedavni izbor za gradonačelnicu i poželjeli joj uspjeh u daljem radu.

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, danas je posjetila Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje joj je srdačnu dobrodošlicu poželio prof. Ismet Gavrankapetanović, direktor ove zdravstvene ustanove sa saradnicama.

U srdačnoj atmosferi uvaženoj gošći su čestitali nedavni izbor za gradonačelnicu i poželjeli joj uspjeh u daljem radu.

Direktor Gavrankapetanović je upoznao gradonačelnicu Karić sa radom Opće bolnice u vrijeme aktuelne pandemije te da je u proteklom periodu zbog velikog broja pacijenata otvoreno sedam covid odjela i da osoblje daje sve od sebe da odgovorno i profesionalno obavlja svoje radne zadatke.

Naglasio je da bi želio da svi građani ovu bolnicu osjećaju svojom.

Gradonačelnica Karić je izrazila velike simpatije za svo medicinsko osoblje koje se mjesecima bori s pandemijom, ali uspijeva da odgovori potrebama građana.

Čestitala je direktoru Gavrankapetanoviću na odličnoj organizaciji posla u teškom vremenu u kojem se našao čitav svijet pa i naše Sarajevo.

Današnjem sastanku su prisustvovale i doktorice iz Covid tima Marina Juroš Zovko,pomoćnica direktora za medicinske poslove i dr. Stoja Erić, šefica hiruške intenzivne njege, dr. Anela Šubo, šefica covid odjela i Samira Hajdarević, pomoćnica direktora za ekonomsko-finansijske poslove.

Izvor: radiosarajevo.ba

Pročitaj više: Gradonačelnica Benjamina Karić u Srebrenici: Njihovu patnju niko ne može olakšati…

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori