Erdogan i Biden složili se oko značaja zajedničkog rada na proširenju saradnje Turske i SAD-a

Erdogan i Biden saglasni oko značaja zajedničkog rada na proširenju saradnje Turske i SAD-a
Erdogan i Biden složili oko značaja zajedničkog rada na proširenju saradnje u skladu sa strateškom prirodom bilateralnih odnosa i zajedničkih interesa dviju država.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u razgovor s američkim kolegom Joeom Bidenom istakao da je važno riješiti pitanja poput prisustva terorističke organizacije FETO u SAD-u

Odjel za komunikacije predsjednika Turske objavio je da su turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i američki kolega Joe Biden telefonom razgovarali o nekoliko važnih pitanja, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju se navodi da su se Erdogan i Biden složili oko značaja zajedničkog rada na proširenju saradnje u skladu sa strateškom prirodom bilateralnih odnosa i zajedničkih interesa dviju država.

Erdogan je tokom razgovora istakao da je važno riješiti pitanja poput prisustva terorističke organizacije FETO u Sjedinjenim Američkim Državama kao i pitanje podrške koju SAD pruža terorističkoj organizaciji PKK/PYD u Siriji, kako bi se dodatno unaprijedili tursko-američki odnosi.

Dvojica čelnika dogovorili su se da će se sastati na marginama Samita lidera NATO-a koji će se održati u junu u Briselu u Belgiji.

Izvor: aa.com.tr

Pročitaj više: Erdogan: U posljednjih 18 godina posadili smo 5,1 milijardi sadnica

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)