Gradonačelnica Benjamina Karić u Srebrenici: Njihovu patnju niko ne može olakšati…

Tu patnju niko ne može olakšati

Benjamina posjetila Potočare
"Moramo čuvati sjećanje na žrtve genocida"

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odala je danas počast žrtvama genocida u Srebrenici. Naime, Karić je posjetila Memorijalni centar Potočari i položila bijele ruže na spomen-obilježje u Srebrenici.

Nakon posjete nova gradonačelnica Sarajeva je istakla kako patnju članova porodica ubijenih niko ne može olakšat

“Hodajući između bolnih uspomena na ljude ubijene u genocidu pred očima su mi se odvijale slike njihovih posljednjih trenutaka i patnje članova porodica koju cijeli život nose sa sobom."

Tu patnju niko ne može olakšati, ali ono što možemo i moramo uraditi je da čuvamo sjećanje na žrtve genocida svaki dan u godini. To je naša civilizacijska dužnost."

Također, napisala je kako je iznenađena što Grad Sarajevo u budžetu za 2021. godinu nije izdvojio sredstva za finansiranje Memorijalnog centra u Srebrenici.

"Ovo su moji dojmovi tokom posjete Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari gdje sam odala počast žrtvama genocida u Srebrenici. Iznenađena sam da u budžetu Grada Sarajeva za 2021. godinu nema sredstava za Memorijalni centar.

Dala sam obećanje da ću osigurati sredstva u rebalansu budžeta za 2021. godinu, te da će Grad Sarajevo pomagati financijski i projekte Memorijalnog centra naredne četiri godine”, kazala je Karić.

Pročitaj više: Gradonačelnica Sarajeva odgovorila Ćosiću: Neće biti promjene ploča na Vijećnici i u Ferhadiji

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori