Životna priča: slavna glumica Nastasja Kinski

filmovi
slavna glumica

Nastasja Kinski, jedna je od kultnih glumica i ljepotica 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka.

Nastasja Kinski (rođena Nakszynski), ​​rođena 24. januara 1961. Godine. Njemačka je glumica i bivša manekenka koja se pojavila u više od 60 filmova u Evropi i Sjedinjenim Državama.

Foto: Profimedia

Kćerka je ekscentričnog njemačkog glumca Klausa Kinskog, koji je poljskog porijekla. Roditelji su joj se razveli 1968. godine, poslije čega je oca rijetko viđala. Zbog nezavidnog materijalnog položaja, sa majkom je bila primorana da živi u komuni u Minhenu.

Jedne prilike za svog oca je izjavila:

“On nije bio otac. Čak 99 % vremena bila sam prestravljena u njegovom prisustvu. Bio je toliko nepredvidljiv da je porodica živjela u konstantnom strahu.”

Nastasja Kinski postigla je svjetsku popularnost filmom “Ostani kakav jesi” (1978).

Mnoge njene filmske uloge, kažu kritičari, bile su više bazirane na tjelesnom izgledu nego na glumačkom talentu. Postala je poznata i slavna po ulogama u filmovima "Ljudi mačke" i "Pariz Teksas".

Dodatnu popularnost postigla je posterom čuvenog fotografa Ričarda Ejvedona na kome je pozirala gola "omotana" zmijom, a šokirala je javnost 1976. godine kada se kao maloljetnica pojavila, neprimjereno razgolićena, u filmu "To the devil a daughter".

Foto: Profimedia

Kada je imala 16 godina, Nastasja je napustila redovno školovanje, poslije čega je pohađala školu glume kod čuvenog Lija Strazberga. S ovim u vezu se dovode kontraverzni podaci o datumu njenog rođenja. Naime, po američkim vlastima rođena je 1959. godine, dok je po podacima iz Njemačke rođena 1961. godine.

Svojom pojavom je uzdrmala i promijenila, do tada , važeće standarde ženske ljepote.

Postala je seks simbol iako nije imala bujne grudi i zanosne obline.   

Privatni život

Nastasja je sa 15 godina započela romantičnu vezu sa čuvenim rediteljem Romanom Polanskim, koji je od nje bio stariji blizu 30 godina. Polanski je, podsjetimo se, 1977. u Americi optužen za silovanje trinaestogodišnje devojčice. Iz Amerike je, ne sačekavši presudu, pobjegao u Pariz i više nikada nije kročio na tlo Sjedinjenih Država, pa ni 2003. kada je osvojio Oskara.

Nastasja Kinski je rekla da to nije bila romantična, veza već bezazleni flert.

Krajem 70-tih, Nastasja Kinski je dijelila sobu u Holivudu sa tada još nepoznatom glumicom - Demi Mur. U svojim memoarima koje je objavila 2019. godine, Demi je o Nastasiji rekla: "Poznavale smo se i razumele kao rijetko ko."

Nastasja ima troje djece iz tri različite veze. Prvo dijete, Aljošu, dobila je 1984. godine iz veze sa glumcem Vinsentom Spanom. Samo 4 mjeseca kasnije, Nastasja se udala za egipatskog reditelja Musa Abrahima, sa kojim je dobila ćerku Sonju 1986. godine. Brak se raspao u julu 1992. godine. 

Od 1992. do 1995. godine, živjela je sa čuvenim muzičkim producentom Kvinskijem Džounsom. Iako su živjeli na različitim adresama, par je u vezi dobio ćerku, danas poznatu manekenku Kenju Kinski-Džouns.

1997. godine je imala aferu sa oženjenim priducentom Džonatanom Krejnom, a pored njega bila je povezivana i sa Polom Šrajderom, Robom Louom, Džon Vojtom, Žerard Depardjeom, Dadlijem Murom, Milošem Formanom i Vesom Andersonom. 

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori