Nagrada Ambasador: među nominovanima je 5 izvođača iz BiH

Nagrada Ambasador - Počela je utrka za nagradu elektronske muzike. A ove godine možete glasati za ukupno pet izvođača i projekata iz Bosne i Hercegovine.

Publika do 26. februara ima priliku online glasati za nagradu Ambasador elektroničke glazbe. Prvu specijaliziranu nagradu te vrste u regionu, koja se dodjeljuje akterima regionalne scene. Nagrada se dodjeljuje za ostvarenja u proteklih godinu dana.

Slogan #staytogether

Publika za svoje favorite može glasati u pet regionalnih i pet hrvatskih kategorija dok će struka dodijeliti nagradu u ukupno 18 kategorija.

Stručna radna skupina sastavljena od 80 članova. Iz čitave regije predložila je 770 projekata i izvođača za petu nagradu Ambasador, a još je 50 prijedloga pristiglo kroz javne prijave.

Među nominovanima su 5 izvođača i projekata iz Bosne i Hercegovine, u kategoriji radijska emisija u regiji nominovan je Oscilator (Omladinski program BHRT).

Za regionalnog izvođača Billain, za konceptualni video stream Ear Illusion, za regionalni album dRUMELODY - Freedom Of Imagination (Sarajevo Disk), a za najbolju regionalnu etiketu Podmornica.

Svoje favorite publika može podržati glasanjem na internetskoj stranici nagrade do 26. februara 2021. godine. Dok će glasanje struke trajati do 28. februara 2021. godine. Svečana dodjela nagrade Ambasador, koju organizira udruga Klubska kultura, održat će se 19.03.2021. u Centru Gervais u Opatiji.

Ambasador u svom jubilarnom 5. izdanju svijetli crveno. Crveno kako bi ukazao na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini. Svi će vizuali nagrade ove godine biti crvene boje te će se isticati uz slogan #RedAlert.

Ambasador nagrada 2021 svijetli crveno

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)