Dune 2021 : Sci-fi film godine

Dune 2021
Poster za najavu premijere "Dune 2021"

Unazad nekoliko mjeseci filmska industrija se pronašla u periodu koji je uveliko usporio pdoizvodnji i snimanej filmova. Međutim, sada nam je odlazak u kino slađi nego ikada. Dugoočekivani film Dune 2021 s Timothéejem Chalametom napokon je dobio trailer. Već na prvi pogled možemo reći kako je riječ o komadu koji će oduševiti baš sve!

Jeste li upoznati sa radnjom Dune 2021? Priča prati Palua Atreidesa, kojeg igra Timothée Chalamet, briljantnog i nadarenog mladića. On je rođen s velikom sudbinom koja je izvan njegovog razumijevanja i mora da otputuje na najopasniju planetu u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda. Riječ je o pustinskom planetu Arrakisu, poznatijem i kao Dine. Dok zlonamjerne snage eksplodiraju u sugobu za najdragocjenijim postojećim resursom, preživjet će samo oni koji mogu pobjediti svoj strah.

Dune 2021 je epska naučno-fantastična avantura koji je snimljen pod redateljskom palicom Denisa Villeneuvea. Osim Timothéeja Chalameta glumačku postavu čine: Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa i Javier Bardem.

Spomenuti film ima internacionalnu produkciju, a Dune 2021 priča se temelji na istoimenom djelu Franka Herberta iz 1965. godine. Ubrzo nakon objavljivanja, Dune je identificiran za potencijalnu ekranizaciju. Učinjeno je više pokušaja snimanja takvog filma, a smatra se da je iznimno težak posao prilagodbe ekranu zbog njegove širine sadržaja.

Iz najave filma Dune 2021, vidljivo je da sjajnih impresivnih efekata neće nedostajati. Datum dolaska u američka kina za sada je zakazan za 01. oktobar 2021. godine, a nedugo zatim doći će i na naše područje. Do tada, pravi filmofili, mogu samo da strpljivo čekaju još jedan sjajni film. Dune će zasigurno obilježiti tekuću godinu i odvesti gledatelje u jednu posve novu dimenziju filmske mašte koja ne poznaje granice.

U nastavku pogledajte trailer.

Official trailer Dune 2021

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori