Helikopter spreman za polijetanje, očekuje se izvlačenje tijela

Helikopter spreman
Helikopter je spreman za polijetanje na Prenj
Helikopter spreman
Pripadnik OS BiH, R. Š. nastradao je jučer pri planinarenju na planini Prenj . R. Š. je stradao kada se, prilikom uspona do vrha Cetina na Prenju, pokrenula manja lavina. S njim je bio još jedan alipinista koji nije životno ugrožen.

Helikopter je spreman - Pripadnici Gorske službe spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine zatražili su pomoć Helikopterskog servisa Oružanih snaga BiH u akciji spašavanja planinara na planini Prenj nakon jučerašnje nesreće, ali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta jučer je onemogućeno izvlačenje tijela stradalog planinara.

Iz GSS-a jutros kažu kako su uvjeti danas nešto bolji, a helikopter upravo treba da poleti iz Rajlovca prema Prenju.

“Upravo treba da poleti helikopter iz Rajlovca, jutros je malo manji vjetar i bolji su uvjeti”, rekao je Zdenko Marić iz GSS-a za N1.

Stradali R. Š. Imao je čin poručnika i obnašao je dužnost u 5. bojni logističke potpore Zapovjedništva za logistiku OS BiH, a u trenutku nesreće nije bio na dužnosti. Prema informaciji Planinarskog saveza BiH, planinar je stradao u manjoj lavini na Prenju.

OS BiH u suradnji s nadležnim civilnim tijelima, poduzimaju sve moguće mjere da u što kraćem roku izvuku tijelo nastradalog pripadnika.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)