Arijana Memić odgovorila na otvoreno pismo s KCUS-a

Arijana Memić odgovorila KCUS-u
Arijana Memić odgovorila na otvoreno pismo iz KCUS-a

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana, oglasila se povodom jutrošnjeg pisma iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Pismo koje potpisuju Sebija Izetbegović i Enra Mehmedika-Suljić i u kojemu prijete tužbom Dženanovom ocu Murizu Memiću.Kako u svojoj objavi kaže Arijana Memić, pravi ljekari ne respektiraju bol, nego suosjećaju i ne prijete tužbama. Arijana Memić dodaje: a oni koji su medicinska znanja koristili suprotno humanosti - moraju odgovarati.

"Oni koji su se, stupanjem u liječničku profesiju, zakleli da će svoj život staviti u službu humanosti, na petogodišnjicu Dženanove smrti njegovom ocu Murizu Memiću prijete tužbom. Istovremeno one navode da duboko respektiraju bol zbog izgubljenog djeteta", napisala je sestra ubijenog Dženana Memića.

Na kraju objave ustvrdila je da Alisa Mutap, koja je u trenutku Dženanove smrti bila u njegovom društvu, sigurno zna ko su ubice.

I na kraju da se zna da Muriz nije izgubio dijete, nego su mu dijete ubile kabadahije koje je Alisa Mutap vidjela. Ona se toga ne smije sjetiti zato što su joj ljekari dali lažnu amneziju.

Pismo sa KCUS-a prokomentirao je i Muriz Memić, koji je rekao da ga slobodno tuže ako žele. Njegov poziv Sebiji Izetbegović za direktno sučeljavanje u idući petak na "Face TV" svejedno ostaje otvoren.

"Zahvaljujem se prof. dr. Sebiji Izetbegović na otvorenom pismu, a na to mogu samo reći : Ja ovu bitku vodim pravno i po zakonu od početka. Ko god misli da treba da me tuži za nešto, neka to i uradi", rekao je Memić.

Dženan Memić je napadnut u Velikoj aleji na Ilidži 8. februara 2016. godine. Dženan je 15. februara preminuo na Kliničkom centru u Sarajevu. Početkom februara, nakon punih pet godina, u akciji SIPA-e zvanično su uhapšena dva lica. Uhapseni su nekadašnji šef Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS Hasan Dupovac i Zijad Mutap. Zijad Mutap je otac Alise Mutap, koja je prisustvovala Dženanovom stradanju.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori