Ako voda stoji na ovim mjestima, privlačite MALER I NESREĆU!

Jedna lokacija nepovoljno utiče na porodicu i brak!

pexels-daria-liudnaya-7354546
Foto: Daria Liudnaya, Pexels

Voda prema feng šuiju donosi sreću i blagostanje, ali postoje i neka određena pravila, koja moraju da se poštuju. Veoma je bitno da vodite računa da je voda uvijek svježa, bistra, da teče i žubori. Također je važno da je na povoljnom mjestu, sa stanovšta feng šuija. Ako vodu držite na ovim mjestima, privlačite maler i nesreću!

Voda sa desne strane ulaznih vrata

Gledano iznutra prema napolju, ovo se odnosi na vodu unutar doma kao i onu izvan njega. Ovakva lokacija bilo koje količine vode značila bi nepovoljnost za vašu porodicu, ako ste u braku, i vrlo lošu reputaciju, ako niste u braku. Stoga je vrlo važno pobrinuti se da vam se akvarijum, fontana, jezerce ili vodeno-cvjetni aranžmani nikada ne nađu na tom krajnje nepovoljnom položaju.

Ako je ikako moguće, postavite vodopad ili fontanu sa lijeve strane ulaznih vrata, što je posebno povoljno. Voda neka uvijek teče ka domu, a ne od njega i neka bude udaljena barem nekoliko metara od ulaznih vrata.

Voda u spavaćoj sobi

Voda koja se koristi u feng šui svrhe uvijek je Jang. Suprotno tome, spavaća soba treba biti malo više Jin. Stoga voda u spavaćoj sobi postaje Jin i deluje nepovoljno. Šteti zdravlju i skladnim bračnim odnosima. Nije poželjno čak niti postavljanje slike sa motivom vode u spavaćoj sobi, a kamoli prave vode. Stručnjaci tvrde da vam čaša sa vodom na noćnom ormariću neće štetiti.

Ilustracija Foto: Shutterstock

Voda iza leđa

Ovo se odnosi na akvarijume, sobne fontane i slike sa motivom vode. Riječ je o elementima koji vam se mogu naći izvan vidokruga, a iza vaših leđa dok sjedite i odmarate ili radite. Ne odnosi se na slavine i vaze.

Nepovoljna voda

To je voda koja je ustajala, zamutila se, smrdi, i u kojoj nešto truli. To može biti akvarijum koji niste na vrijeme očistili, vaza kojoj je neophodna hitna promjena vode, terarijum, ili pak jezerce u koje je napadalo lišće.

Voda ispod stepenica

Ovo je još jedno mesto na kom ne želite imati ništa vodeno, pogotovo ako imate decu. Vaze sa cvijećem, vodeni aranžmani, sobne fontane mogu se činiti na prvi pogled kao idealna dekoracija za prazan prostor. Imajte na umu da hodajući stepenicama vi simbolički gazite po ovim vrijednim feng šui simbolima bogatstva i blagostanja. Time ih omalovažavate. Kako prostor ispod stepeništa direktno utiče na sreću djece i potomstva, bilo da oni žive sa vama ili su odrasli i odselili se, postavljanje vode na ovom mjestu nanijet će im veliku finansijsku štetu.

Izvor: stil.kurir.rs

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori