4 savjeta za čišćenje prostora u kojem boravite: Bukirajte odmor bez straha

pexels-anton-uniqueton-4021256
Photo by Anton Uniqueton from Pexels

Ako ovaj vikend želite pobjeći od gradske gužve, iznajmljivanje bungalova na planini moglo bi biti jedno od vaših najboljih opcija. Bungalovi bi mogli biti najsigurnija opcija kako bi izbjegli širenje COVID-19. Često optemljeni vlastitom kuhinjom, omogućavaju vam ograničavanje kontakta s onima izvan vaše porodice. Međutim, važno je imati na umu da i dalje postoje rizici povezani s iznajmljivanjem privatnog prostora tokom pandemije. Imajte na umu sve savjete o sigurnosti, a čišćenje prostora neka vam bude prioritet.

Bukirajte smještaj za koji ste sigurni

Prije rezervacije smještaja za odmor, provjerite da li željeni prostor poduzima mjere predostrožnosti kako bi održao siguran i čist prostor. Ako je moguće bukirajte smještaj koji će imati dovoljno prostora između gostiju za adekvatno čišženje. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuju da pričekate najmanje 24 sara prije ulaska u prostor koji je ranije rezervisala neka osoba. Osim toga, potražite smještaj koji nudi samoprijavu, te na taj način ograničite kontakt s domaćinima.

Ponesite vlastite proizvode za čišćenje

Iako su mnogi apartmani za odmor opremljeni s potrepštinama za čišćenje, ponesite vlastite zalihe kako bi se osigurali da imate ono što vam je potrebno. Razmislite o pakovanju dezinficijensa, paprnatih ubrusa, ili nekoliko krpa za čišćenje i rukavice za jednokratnu upotrebu. Sve to vam je potrebno kako biste mogli sanirati površine kada stignete u smještaj i kako bi održale stvari čistima tokom boravka.

Dezinfikujte površine prilikom dolaska

Kada stignete na odredište, razmislite o dezinfikovanju površina koje se često dodiruju. Ovo bi trebali učiniti odmah nakon prijave kako biste smanjili potencijalni rizik od nečistoća. Obrišite radne površine, prekidače za svjetlo i ručke. Nakon čišćenja temeljito operite ruke vodom i sapunom.

Pored korištenja oivih savjeta za čišćenje prostora za odmor, provjerite i lokalna ograničenja putovanja prije nego se upustite u pustolovinu. Na taj način bit ćete sigurni da slijedite sve propisane mjere. Uz nekoliko dodatnih mjera predostrožnosti i dalje možete sigurno i odgovorno uživati u svom odmoru.

Pročitajte više: Bijeg u prirodu: Ove sedmice posjetite Bijambare

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)