Ženu pregazilo stado krava, bila vegetarijanka

VELIKA BRITANIJA

Ženu pregazilo stado krava, bila vegetarijanka
Foto: animalagalliance.org

Britanku (55) ubilo je stado krava dok je šetala psa. Naime, žena je imala nesreću da je naletjela na stado od 30 krava koje su je pregazile, a seljaci su je pronašli kako leži na zemlji oblivena krvlju, pokraj sela Bilingšursta u zapadnom Saseksu. Brzo su stigli policajci i hitna pomoć, pokušali su je oživjeti, ali bez uspjeha.

Seljaci tvrde da su iste krave ozlijedile jednog muškarca 28. maja ove godine. Nanijela mu je tako teške ozljede da je morao biti helikopterom prebačen u bolnicu, ali je preživio, javlja britanski Daily Mirror.

Oživljavanje trajalo sat

Ekipa hitne pomoći pokušavala ju je reanimirati, pojavio se helikopter. Oživljavanje je trajalo možda i sat, na kraju je ljekar prekinuo postupak reanimacije. Žena je radila kao trgovkinja. Jedna od svjedokinja je rekla da je bila draga i nježna i da je voljela svog psa.

- Sama pomisao da ju je zgazila krava jednostavno je odvratna. Nije ni jela životinjsko meso, bila je vegetarijanka - rekla je svjedokinja.

Ovo nije prvi put da se tako nešto dogodilo. Krave su, prema riječima mještana, zapravo prilično nasilne i jure za psima, čini se da ih brkaju s vukovima. Oni pretpostavljaju da su krave krenule za psom nesretne žene, a ona je sigurno pokušala pomoći psu.

Savjetuje se da se udaljite polako

Prema podacima Odbora za zdravlje i sigurnost (HSE) britanskog parlamenta, u dvadeset godina, od 2000. do 2020., krave su usmrtile 98 ljudi u Velikoj Britaniji. Većinom su se okomile na svoje vlasnike i radnike u poljoprivredi, a 22 žrtve su drugi građani.

Krave napadaju ljude najčešće dok šetaju pješačkim stazama u seoskim područjima, najčešće kad su u šetnji i u pratnji pasa. Savjetuje se da se udaljite polako jer ako potrčite, mogli biste izazvati kravu, upozorava Daily Mail.

Izvor: avaz.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)