Hit u Srbiji: Nova kuća jeftinija i od polovnog automobila

NAPRAVLJENA OD DRVETA

Hit u Srbiji: Nova kuća jeftinija i od polovnog automobila
Foto: avaz.ba

Većina je već monitrana i nalaze se po manjim mjestima u unutrašnjosti

Montažna kuća se dosta dugo kao pojam vezivala za zapad, a kod nas se na ovaj sistem gradnje gledalo iz negativnog ugla.

U posljednje vrijeme ove kuće su sve popularnije u Srbiji, te se većina odlučuje baš za njih, piše Mondo.rs. Kao najveće i osnovne prednosti izdvajaju da je jedan od jeftinijih oblika gradnje i pravi se od najzdravijeg materijala-drveta.

Dvije spavaće sobe

Većina koja prati oglase sigurno nije ostala imuna na slike montažnih kuća koje se izdaju ili prodaju. Na tržištu u Srbiji većina jeftinijih kuća je montirana i nalaze se po manjim mjestima u unutrašnjosti.

Cijena najeftinije montažne kuće u oglasima iznosi 6.000 eura. U pitanju je drvena montažna kuća od 20m2, sadrži dvije spavaće sobe, dva kupatila i može da se koristi kao vikendica.

Ne treba renoviranje

Odmah iza nje je montažna kuća čija cijena iznosti 14.440 eura. Površine je 52m2, sadrži dvije sobe, kupatilo, ima kompletnu izolaciju u podovima, krovu i zidovima. U odličnom je stanju, renoviranje joj nije potrebno.

Montažna kuća površine 82.98 m2 koštat će vas 32.330 eura, a u okviru nje se nalaze veliki dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, tri spavaće sobe, kupatilo, WC, garaža.

Prodaju se i dvije kuće po cijeni od 50.000 eura. Jedna od njih je montažna, a druga obična. Montažna kuća je površine 70m2, sadrži veliku dnevnu sobu, dvije spavaće i kupatilo. Dodatna prednost je što ima veliku terasu.

Izvor: avaz.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori