Željko Komšić pozvao Andeliju, Novalića i Džindića da podnesu ostavke

pozvao da daju ostavke

Danas je sindikat rudara pozvao Komšića da “objasni radnicima i građanima zašto generalni direktor Elektroprivrede BiH, koji je njegov kadar, ne može biti smijenjen

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić zatražio je odnosno pozvao generalnog direktora EP Admira Andeliju, ministra energije, industrije i rudarstva Nermina Džindića, te premijera Fadila Novalića, da podnesu ostavke. A zbog sveukopune situacije u rudnicima koji posluju u Koncernu EP BiH, potvrđeno je iz DF-a.

Ranije je rečeno da Uprava Elektroprivrede BiH ne prihvata prijedlog sporazuma koji je Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine usaglasio sa Ministarstvom industrije i energetike. Potvrdio je danas predsjednik Sindikata Sinan Husić.

Husić je dodao da će zbog toga proizvodnja u svim rudnicima u sastavu koncerna i dalje biti obustavljena.

- Od jutros smo očekivali pozive i dogovor, od kojeg očigledno nema ništa. Mi smo i dalje u radničkom neposluhu”, rekao je Husić.

Nešto ranije danas upravo je sindikat rudara pozvao Komšića da “objasni radnicima i građanima zašto generalni direktor Elektroprivrede BiH, koji je njegov kadar, ne može biti smijenjen”.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori