Zbog velikih gužvi naloženo povremeno zatvaranje ulaza u dva tržna centra u Sarajevu

sniženja u tržnim centrima

Zbog velikih gužvi i priliva kupaca u toku dana kantonalni inspektori su u popodnevnim satima u tržnim centrima Bingo-Miljacka i SCC naložili hitnu mjeru povremenih zatvaranja svih ulaza u oba centra kako bi se ispoštovale mjere dozvoljenog broja osoba u zatvorenim prostorima, distanca i nošenje maski.

To je odmah izvršeno uz naredbu o blokiranju liftova i raspoređivanje covid redara na ulazima u garaže.

"Inspektori će nastaviti stalno prisustvo u centrima do kraja radnog dana i predstojećeg vikenda. Sanitarni inspektori KUIP-a u punom kapacitetu od ranih jutarnjih sati nadziru način uspostavljanja, praćenja i poštivanja higijensko-epidemioloških mjera u svim tržnim centrima na području KS i mjestima masovnog okupljanja, a zbog najavljenog vikenda velikih akcijskih prodaja, Black Fridaya", saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Veće gužve do sada su zabilježene u SCC-u i Bingu City Centru u naselju Miljacka, no inspektori u saradnji s predstavnicima tržnih centara i uz asistenciju policijskih službenika nastoje osigurati da se cijeli proces odvija u skladu s važećim naredbama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Inspekcijski nadzori će biti nastavljeni i predstojećeg vikenda, a osim sanitarnih, pojačane kontrole provode i kantonalni tržišno-turistički inspektori u skladu sa svojim nadležnostima i ovlastima.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori