Završena vila Edina Džeke u Sarajevu: pogledajte… (VIDEO)

vila 2
Foto: Screenshot

U sarajevskom naselju Višnjik završena je luksuzna vila čiji je vlasnik najbolji bosanskohercegovački nogometaš i kapiten "Zmajeva" Edin Džeko.

Radi se o objektu na četiri sprata koji će biti dom za porodicu Džeko.

Osim dostignuća na sportskim terenima, javnost privlače i detalji iz privatnog života našeg legendarnog nogometaša, istinskog ambasadora naše zemlje.

Klix.ba objavio je snimak objekta koji nosi naziv "Vila E", u naselju Višnjik, nedaleko od centra grada.

Foto: Screenshot YT

Prelijepu građevinu projektovao je arhitektonski studio "Doxat" iz Sarajeva, a građena je tri godine.

"Nakon skoro tri godine, tonu sastanaka i mjeseci detaljisanja i nadzora... 'Vila E' je završena! U 'Doxatu' težimo ka stvaranju jednostavne i funkcionalne arhitekture i to je sve ono što 'Vila E' predstavlja. Moderna, luksuzna vila s jednostavnim i čistim linijama", napisali su arhitekti.

Objekt je opremljen svim tehnološkim dostignućima savremene gradnje. Tu su i sauna, fitness sala te, generalno, dosta moderno dizajniranog prostora.

Foto: Screenshot YT

Pažnju medija je prije nekoliko godina privukla vijest da je Džeko kupio atraktivnu nekretninu u Dubrovniku, na prestižnom Babinom Kuku. Za razliku od njega, ovaj sarajevski objekt djeluje nešto manji, ali i intimniji od dubrovačkog.

Foto:Screenshot YT

Poznato je, također, kako je Džeko zajedno s prijateljem i bivšim saigračem iz reprezentacije Senijadom Ibričićem prije četiri godine ušao u biznis stanogradnje te u splitskom naselju Podstrana izgradio luksuznu višespratnicu, piše "Klix".

Izvor: Klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori