YouTube dodao indikator koji pokazuje kada kanal emitira sadržaj uživo

Novo

Iako se korisnici nisu previše žalili oko pronalaska sadržaja uživo na YouTubeu, kompanija im je svejedno omogućila da to lakše čine zahvaljujući novoj 'Live Ring' karakteristici

Korisnici YouTubea moći će od sada lakše prepoznati kada neki kanal emitira sadržaj uživo zahvaljujući novom indikatoru. Tako će se, dakle, oko avatara kanala koji emitira sadržaj u tom trenutku, pojaviti prsten ispod kojeg piše „Live“ (uživo) te preko kojeg je moguće direktno otići na prijenos.

„Uistinu smo usredotočeni na to da korisnicima olakšamo pronalaženje prijenosa uživo na YouTubeu, pa uvodimo karakteristiku Live Rings na mobitelima. Kreatori koji emitiraju uživo, sada će imati prsten oko avatara kanala, koji će vas, ako na njega kliknete, direktno odvesti na livestream“, rekao je glavni direktor proizvoda YouTubea, Neal Mohan.

Riječ je, naime, o jednostavnom rješenju s kojim su korisnici TikToka i Instagrama već duže vrijeme upoznati. The Verge navodi da je Live Ring karakteristika "presavršena" da se ne integrira u ostale društvene mreže, pa se u budućnosti vjerojatno može očekivati i na drugim internetskim mjestima koje korisnici rado posjećuju. (Bug.hr)

Pročitjte više: YouTube ukida veliku većinu originalnog sadržaja koji je sam producirao

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)