YouTube ukida veliku većinu originalnog sadržaja koji je sam producirao

Novost

Unutar programa YouTube Originals mnogi su kreatori videa razvijali svoje serijale i originalne sadržaje, no vodstvo servisa odlučilo je ukinuti gotovo sve poticaje ovog tipa

U sklopu pokretanja naplatne usluge YouTube Premium prije više od tri godine, Googleov je video servis za jedinstvenu pretplatu bio nudio gledanje sadržaja bez reklama, reprodukciju na mobilnim uređajima i dok im je ekran zaključan te brojne ekskluzivne sadržaje, razvijene unutar programa YouTube Originals. Kako je vrijeme pokazalo da gledatelji nisu pretjerano zainteresirani za plaćanje pretplate da bi gledali video zapise odabranih autora, YouTube je svoje Originalse polako počeo seliti u besplatnu kategoriju.

Gasi se gotovo cijeli YouTube Originals

Iako program YouTube Originals postoji i duže, od 2016. godine, a kompanija u njega ulaže velik novac, plaća kreatorima, pa čak i glumačkim ili muzičkim zvijezdama da se njime bave, sve to nije im donijelo pretjerano velik uspjeh. Stoga ne iznenađuje odluka da će program YouTube Originals biti gotovo u potpunosti ugašen.

Ovu je odluku objavio poslovni direktor YouTubea Robert Kyncl. On naglašava kako je kroz godine njihov partnerski program rastao, broj autora koji dobro zarađuju od svojih videa nikada nije bio veći, pa su u vodstvu kompanije odlučili da će značajno smanjiti svoj angažman u programu YouTube Originals.

To znači da će unutar njega ostati tek program "Black Voices" i "YouTube Kids Funds", potičući sadržaje koji promoviraju muzičke talente Afroamerikanaca i dječje programe, dok će svi drugi izgubiti financijsku potporu za stvaranje originalnog sadržaja.

Ova odluka popraćena je i objavom da će iz kompanije u martu otići Susanne Daniels, dosadašnja direktorica programa YouTube Originals.

Onima koji plaćaju određeni iznos mjesečno za YouTube Premium i dalje na raspolaganju ostaje oveći katalog muzike, uživanje u sadržajima bez prikazivanja reklama i reprodukcija sa zaključanih mobitela.

Izvor Bug.hr

Pročitajte više: YouTube zabranjuje sve ‘antivakserske’ sadržaje na svojoj platformi

Pratite nas na Facebook akter.ba - YouTube ukida veliku većinu originalnog sadržaja koji je sam producirao

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)