WhatsApp ima novosti za desktop verziju: Olakšanje za mnoge

WhatsApp obavijestio je javnost da u za desktop verziju dodaje glasovne i video pozive. Na taj način planiraju pružiti olakšanje nebrojenim ljudima koji sjede ispred kompjutera i morali su posegnuti za svojim telefonom svaki put kada im je WhatsApp zazvonio.

Za sada je rečeno da će, gotovo pet godina stara aplikacija, za desktop verziju podržavati samo jedan-na-jedan pozive. Međutim, ova prednost prošitir će se i na grupne glasovne poruke i video pozive „u budućnosti“. Novosti koje je WhatsApp iznio trebale bi dobro doći milionima ljudi koji svakodnevno koriste ovu aplikaciju, a za video pozive morali su koristiti Zoom ili Google Meet.

WhatsApp koristi više od 2 milijarde ljudi. Iako nisu podijelili s javnošću informaciju o popularnosti video i glasovnih poziva, vjerujemo da je ona velika. U novogodišnjoj noći obrađeno je više od 1,4 milijarde poziva. Obično je novogodišnja noć ona kada upotreba doseže svoj vrhunac na platformi koja je u vlasništvu Facebooka.

Glasovni i video zapisi ostat će šifrirani do kraja. Aplikacija je bila poznata po tome što je uzimala informacije kako bi poboljšala značajke u svojoj aplikaciji. Shodno tome, WhatsApp je vidljivo postao agresivniji s dodavanjem novih opcija u posljednjih godinu dana. Krajem januara Facebook je dodao potvrdnu biometrijsku provjeru otiska prsta ili lica za WhatsApp. Ovo je iskoristio kao dodatni zaštitni sloj koji ima više smisla.

Nova ažuriranja WhatsApp planira iskoristiti kao uvjerenje da se korisnici slože s planiranim promjenama politike privatnosti. Ova informaicja uzburkala je Twitter i izazvala nezadovoljstvo kod mnogih. Međutim, vrijeme će pokazati da li će se Twitter drama proširiti na veću populaciju.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori